Окружни суд у Источном Сарајеву одредио је једномјесечни притвор Богдану Мичићу (78) из Сокоца, осумњиченом за покушај убиства Спасоја Делипара (40), којег је хицем из пиштоља ранио у ногу у селу Калаузовићи код Сокоца.

Осим за покушај убиства Мичић је осумњичен и за недозвољено држање оружја, јер су му у претресу куће пронађена полуаутоматска пушка и 60 метака различитог калибра.

– Притвор је одређен због постојања околности које указују на то да би осумњичени боравком на слободи могао поновити или довршити покушано кривично дјело, јер је у извршењу исказао велики степен упорности – саопштио је Окружни суд у Источном Сарајеву.

Према рјешењу Суда, притвор може трајати до 25. децембра или нове одлуке Суда. Рјешење није правоснажно и дозвољена је жалба вијећу Окружног суда у Источном Сарајеву. Цијели случај одиграо се у понедјељак, 25. новембра, у селу Калаузовићи код Сокоца.

Свему је наводно претходио сукоб након кога је Мичић узео пиштољ и пуцао према Делипари, нанијевши му прострелну рану лијеве поткољенице, због чега је хоспитализован у болници „Србија“.

Осумњичени је убрзо ухапшен, а полиција је на мјесту напада пронашла пиштољску чахуру, док им је један од свједока обрачуна предао пиштољ из којег је, највјероватније, пуцано. Мотив и детаљи обрачуна нису саопштени.