У претресу куће осумњиченог полиција пронашла пушку и 60 метака, те ће, осим за покушај убиства, бити пријављен и за недозвољену производњу и промет оружја или експлозивних материја

Полиција из Источног Сарајева ухапсила је Б. М. са Сокоца због сумње да је покушао убити суграђанина С. Д., саопштено је из полиције.

– Он се сумњичи да је 25.новембра, у мјесту Калаузовићи, општина Соколац употребом ватреног оружја, односно пиштоља, нанио тешку тјелесну повреду С.Д. са Сокоца. Повријеђена особа је хоспитализована у ЈЗУ Болница „Србија“ у Источном Сарајеву – саопштено је из ПУ Источно Сарајево.

У саопштењу се додаје да су након увиђаја припадници ПС Соколац, на основу наредбе надлежног суда, а уз сагласност тужиоца Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево, претресли кућу и помоћнре објекте које користи осумњичени Б. М.

– Том приликом пронашли су ватрено оружје-пушку и око 60 метака различитог калибра. У току је документовање предмета, након чега ће тужулаштву против Б.М. бити достављен извјештај за почињена кривична дјела убиство у покушају и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја – рекли су у полицији.