Фото: Бојана Марковић

У просторијама Високе школе за услужни бизнис у Сокоцу, у петак је, 22. новембра, у изведби бијељинског дјечијег позоришта „Маслачак“ изведена представа Маша и медо у епизоди „Злоћко“. Око шездесетак малишана уживало је у занимљивој авантури са глумцима.

Ненад Благојевић, умјетнички директор позориштанца „Маслачак“ и глумац у наведеној представи, рекао је да се са великим задовољством враћају у Соколац.

– Соколачки малишани нас увијек лијепо дочекају. За њих смо премијерно извели представу „Злоћко“. Иако смо до сад играли бројне епизоде чувеног анимираног филма Маша и медо у овој, медо Маши прави смицалице током прославе њеног рођендана. Наше представе за најмлађе, прилагођене су њиховом узрасту, тако да интеракција и одушевљење малих другара никад не изостану, казао је Благојевић.

Фото: Бојана Марковић

Директорица Установе за културу, Ирена Шућур, истакла је да настоје да најмлађој публици, макар једном мјесечно организују дружење са глумцима.

– Представа се одиграла у склопу наших редовних планова. Ми већ осмишљамо на који начин ћемо најмлађима уљепшати новогодишње и божићне празнике. Могу да најавим још једну представу која ће се одиграти у децембру, рекла је Шућур.

У представи је играла и Вања Кртолина која је тумачила улогу Маше, а режију и адаптацију потписује Душан Ранковић.

Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.