Футсалери Гласинца сутра од 18 часова, у Спортској дворани, одиграће меч 3. кола Прве футсал лиге Републике Српске, а противник Сокочанима биће састав Клуба малог фудбала „Брод“ из Брода.

Пораз на старту сезоне и неријешен исход са гостовању у Брчком досадашњи је учинак новог прволигаша из Сокоца.

„Након уводног пораза од можда и главног фаворита за освајанје првог мјеста, КМФ „Полицајац“, гостовали смо екипи Брчко Здравље. Отишли смо ослабљени на утакмицу и са само двије измјене али успјели смо освојити веома битан бод. Иако смо губили са 3:0 показали смо карактер и вратили се у меч, а у последњим тренуцима утакмице имали смо двије шансе које су нам могле донијети побједу“ истиче играч Гласинца Дарко Гашевић.

Према његовим ријечима, долази им екипа коју добро познају али и да на старту такмичења имају одређених организационих проблема:

„У госте нам долази изузетно квалитетан тим Брода против којег имамо императив побједе. Сезону су лоше почели и прво коло нису ни отпутовали на утакмицу. Након што су консолидовали редове изгубили су кући од Невесиња резултатом 6:1. Сигурно да у Соколац долазе да се надигравају што од нас захтијева максималну припремљеност. Мислим да имамо квалитет и да уз потпуну ангажованост свих играча можемо остварити побједу која би нам значила у даљем току првенства“ додаје Гашевић.

Он позива публику да их подржи у што већем броју јер ова утакмица има и хуманитарни карактер:

„Сав приход који буде прикупљен од продаје улазница биће уплаћен за лијечење мале дјевојчице Иване Бјелогрлић из Источног Сарајева па овом прилико позивам све суграђане да дођу у дворану и подрже Ивану у најважнијој утакмици у животу али и нас у борби за нове бодове“.

Рођен 8. маја 1997. године у Источном Сарајеву. Основну и средњу школу завршио на Сокоцу. Дипломирао је 2020. године на Катедри за новинарство Филозофског факултета Универзитета Источно Сарајево, те стекао звање дипломираног новинара.