Добре вијести у „Шумама Српске“: Мјере Владе уродиле плодом (ВИДЕО)

0
Фото: Соколац-срце Романије

Добрих вијести не мањка у „Шумама Српске“, гдје се из мјесеца у мјесец нижу све бољи резултати пословања.

Мјере Владе Републике Српске уродиле су плодом, па су на добром путу и она шумска газдинства која су некада лоше пословала. Све је мање губиташа и све је више новца у каси „Шума Српске“.

„Оно што је, дакле, значајно поменути у овом моменту је побољшање ситуације која је била на шест мјесеци, позитиван резултат дакле иде према горе. Ми очекујемо да ће до краја већ текуће године, на крају дванаестог мјесеца он бити знатно бољи. Ја не бих да лицитирам са прелиминарним резултатима, јер то није законска обавеза, али је он значајно бољи у односу на шест мјесеци гдје био плус био отприлике 2.600.000“, каже Биљана Марковић, предсједник Надзорног одбора ЈП „Шуме Републике Српске“.

Прошло је и више од два мјесеца од када се Влада Српске на посебној сједници бавила стањем у Јавном предузећу „Шуме Републике Српске“. Тада је усвојено и неколико закључака с циљем да „Шуме“ буду што профитабилније. Половином септембра смијењено је и неколико директора газдинстава која су лоше пословала. Нови директори имају пуне руке посла.

„Ситуација се поправља генерално у свим шумским гадинствима. Међутим, у појединим шумским газдинствима није лако достићи недостатке који су се десили у претходном периоду. Тако да и даљем имамо, да кажем, лошију производњу и у Шумском газдинству Врбања Котор Варош, Оштрељ Дринић и још неким шумским газдинствима, дакле због заостатака у претходном периоду.“, истакао је Горан Зубић, помоћник министра пољопривреде, шумарства и водопривреде у Влади Републике Српске.

Представници Јединствене удружене синдикалне организације и управе предузећа почели су и преговри о повећању цијене рада за нередну годину. Синдикат захтијева да то буде најмање 10 одсто.