Усвојен приједлог другог ребаланса буџета општине Соколац за 2019. годину (ВИДЕО)

Двадесет четврта редовна сједница Скупштине општине Соколац

0
Фото: Бојана Марковић

Двадесет четврта редовна сједница Скупштине општине Соколац протекла је без веће расправе. Одборници су разматрали о осам тачака дневног реда, међу којима је био Приједлог другог ребаланса буџета општине за 2019. годину, који је усвојен већином гласова.

Било је ријечи и о програму зимског одржавања улица, насеља, локалних и некатегорисаних путних праваца на подручју општине Соколац за 2019./2020. годину, као и о Приједлогу одлуке о начину и условима продаје земљишта непосредном погодбом у сврху комплетирања грађевинске парцеле, те Одлуци о продаји грађевинског земљишта путем лицитације.

Фото: Бојана Марковић

Након засједања, начелник општине Соколац, Милован Бјелица, истакао је да је већина одлука усвојена на прошлој 23. редовној сједници Скупштине.

– Ово је други ребаланс буџета, јер смо, како је већ познато, емитовали обвезнице у вриједности од 5 500 000 КМ, којим смо рефинансирали обавезе из претходног периода, а одржавање МОСИ „Соколац 2019“ било је финансијски подржано од стране Владе РС, институција РС и БиХ, тако да смо и та средства приходовали и распоредили. Буџет износи око 7 000 000 КМ, од чега је 2 300 000 КМ непланираних прихода, казао је Бјелица.

Фото: Бојана Марковић

Бјелица је подсјетио да су у приходима и средства које је издвојио Град Источно Сарајево, која су утрошена на изградњу инфраструктуре на подручју локалне заједнице. Говорећи о планираним пројектима, начелник Бјелица је рекао да очекује подршку Владе Републике Српске, која ни до сад није изостајала.

Посао зимског одржавања улица, насеља, локалних и некатегорисаних путних праваца на подручју општине Соколац за 2019./2020. годину, обављаће предузеће „Романијапутеви“ Соколац, са којим општина има склопљен уговор до 2021. године.

Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.