Начелник општине Соколац Милован Бјелица на позив представника Развојног програма Уједињених нација (УНДП) и Амбасаде Шведске у БиХ, 06. новембра присуствоваће догађају високог нивоа „Памтни раст за нову климатску реалност“. Догађају ће присуствовати и Њено краљевско височанство принцеза Викторија, престолонасљедница и госпођа Исабела Ловин, министарка за околиш и климу и замјеница Премијера у Влади Шведске, које ће се овом приликом обратити присутнима.

На отварању догађаја говориће и Његова екселенција амбасадор Јохан Сатлер, шеф и специјални представник ЕУ, министар вањске трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић, министарка за просторно уређење, грађевинарство и екологију у Влади Републике Српске Сребренка Голић, резидентна представница УНДП-а у БиХ Стелиана Недера и Едита Ђапо министарка околиша и туризма Федерације Босне и Херцеговине.

Како стоји у позиву, у оквиру догађаја одржаће се дебата на тему политика зеленог раста, бољег квалитета зрака, паметних рјешења за градове и инвестиције у енергетску ефикасности окупљајући учеснике из јавног, приватног, невладиног сектора и међународних организација у земљи. Догађај ће бити пропраћен изложбом и сајмом на којем ће бити представљене иновативне идеје, иницијативе и пројекти које подржава Влада Шведске.

Догађај високог нивоа „Паметни раст за нову климатску реалност“ биће одржан у великој сали Парламентарне скупштине БиХ са почетком у десет часова.

Њено Краљевско Височанство принцеза прстолонасљедница Викторија будућа је шефица државе, а улога шефа државе у Шведској значи најистакнутији представник земље у одбрани и односима с другим државама.

Рођена у Сарајеву 1987. године. Основно и средње образовање стекла у Сокоцу. Студије новинарства завршила на Филозофском факултету на Палама 2011. године. Новинарску каријеру започела 2012. у ЈП „Инфо Центар“ Соколац у коме задржала до 2014. године. Од јуна 2014. обавља послове самосталног стручног сарадника за односе са јавношћу у кабинету начелника општине Соколац.