У 33 локалне заједнице широм Српске од понедјељка, 4. новембра, до 29. новембра превентивну кампању бесплатне контроле техничке исправности возила „Безбједна вожња у зимским условима 2019“ реализоваће Ауто-мото савез Републике Српске и ауто-мото друштва.

Кампања ће почети у кругу Ауто-мото друштва „Крајина“ у Бањалуци, саопштено је из АМС-а.

– Циљ је повећање безбједности у саобраћају и смањење броја саобраћајних незгода које настају због неправилне припреме возила за зимске услове вожње и начина вожње у зимским условима – наводи се у саопштењу.

Возачи ће на покретном техничком прегледу моћи да преконтролишу дубину газећег слоја гума, кочиони и управљачки систем, квалитет расхладне и кочионе течности у возилу, свјетлосно-сигналне уређаје, амортизере, ауто-гас инсталације и опрему која мора да се налази у возилу.

Возачима ће бити подијељено 5.000 брошура са објашњењима и инструкцијама о начину вожње у зимским условима и припреми возила за зимске услове који су заједнички израдили АМС, Министарство саобраћаја и веза и Министарство унутрашњих послова Републике Српске.

Радници предузећа „Оптима група“ ће возачима дијелити гребалице за скидање леда са стаклених површина, сервисне књижице за власнике контролисаних возила и зимску течност за прање вјетробранског стакла.

Кампању ће подржати Министарство саобраћаја и веза, Министарство унутрашњих послова, Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске и компанија „Оптима група“.