Фото: Јелена Маринковић

На данашњој сједници Предсједништва Борачке организације општине Соколац усвојена је Информација о проведеним изборима на нивоу БОРС-а. На изборној скупштини одржаној 4. септембра у Хан Пијеску изабрани су чланови Предсједништва, Одбора породица погинулих и ратних војних инвалида и стална радна тијела Борачке организације РС на период од четири године.

Горан Рогић из бањалучке Борачке организације изабран је за предсједника Предсједништва Борачке организације Републике Српске, а Александар Савић из вишеградске Борачке организације за његовог замјеника. За предсједника Одбора ратних војних инвалида БОРС-а изабран је Радан Остојић из Борачке организације Бијељина, а за његовог замјеника Рустимир Радуловић из Борачке организације Бањалука. За предсједника Одбора породица погинулих и заробљених бораца изабран је Немања Мочевић из Координационог одбора Сарајевско-романијске регије, а за његовог замјеника Мира Марковиновић из Борачке организације Приједор.

– Успјели смо да, поред мене, са ове регије имамо бар још једног члана Предсједништва. То је препознала републичка скупштина и у потпуности је оправдана одлука. Узимајући у обзир да се Институт за нестала лица БиХ налази у Сарајеву, а једна од три Спомен костурнице у Источном Сарајеву, један од основних задатака у наредном периоду биће рад на проналажењу и идентификацији несталих Срба. Када говоримо о категорији ратних војних инвалида, увјерен сам да ће и по том питању, са новим руководством, бити значајних промјена. Конкретно, смета нам рашчлањивање у мање организације – рекао је предсједник општинске БО Соколац и предсједник Регионалног одбора БОРС-а Сарајевско-романијске регије Жељко Лалић.

Фото: Јелена Маринковић

На сједници су разматрани Пословник о раду Предсједништва Скупштине БО Соколац, те је усвојен Приједлог Статута општинске борачке организације.

– Све је усклађено са Пословником и Статутом Борачке организације Републике Српске. Били смо у дилеми да ли да приступимо изради у потпуности новог Статута, јер је овај тренутни застарио и превазиђен, али одлучили смо да се прилагодимо досадашњем, како не би било одступања. Формирали смо Комисију за израду Статута и надамо се неким скоријим активностима по том питању – додао је Лалић.

Осим усвајања Приједлога правилника о платама, накнадама и другим примањима у БО Соколац, било је ријечи о обиљежавању крсне славе Борачке организације – Митровдана. Руководство је позвало чланове породица погинулих бораца, ратних војних инвалида, демобилисане борце и грађане да се одазову у што већем броју, 8. новембра и на достојанствен начин обиљеже овај велики дан.

Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.