У манастиру Свете Тројице у Озерковићима свечано и радосно (ВИДЕО)

0

У православним храмовима широм српских земаља данас је свечано и достојанствно обиљежен велики православни празник Преподобна мати Параскева -Света Петка, заштитница жена, дјеце и болесних којој се моле и њеним чудима надају жене свих вјера и нација.

У манастиру Свете Тројице у Озерковићима, који се налази на тромеђи три општине – Пале, Рогатица и Соколац, данас је било посебно свечано и радосно. У присуству великог броја вјерника прослављена су три празника: Света Недјеља, Света Петка и празник Иконе Пресвете Богородице Јерусалимске- преслава манастира. Света Боженствена литургија коју је служио протојереј ставрофор Милорад Новаковић почела је у 9.30 часова. Вјернике је поздрвио намјесник манастира Свете Тројице у Озерковићима Игуман Георгије (Станковић) и захваливши им се на учешћу у заједничкој молитви, у надахнутој бесједи, између осталог, истакао:

– Живјети са Богом значи градити свој живот на свему што Бог јесте. Бог је љубав, врлина, доброта, милосрђе, поштовања. Буди добар домаћин, честита жена, ревносан монах, добар свештеник, не лажи, не кради, не варај, поштуј оца и мајку. Бити хришћанин је свеукупност врлине и доброте и ко тако живи Бог је са њим.

Након боженствене литургије и резања славског колача, овогодишњи кум Милорад Ђуровић припремио је у манастирском конаку трпезу љубави у којој су богобојажљиво и свечано уживали сви данашњи гости манастира.

Рођена 13.јула 1970. године у Београду. По занимању дипл.економиста. Након првог запослења у „Радио Романији“ 1997. год. на мјесту спикер-водитељ програма, искуство стицала на разним пословима у више медијских кућа. Преко „Радија Источно Сарајево“, ТВ БН, ТВ Пинк БХ, Радија „Соколац“ и „Инфо центра“, на позицијама од меркетинг менаџера до директора.