Фото: Марко Мухаремовић

Стрељачки клуб „Гласинац“ Соколац био је домаћин Првенства Републике Српске за пионире, које се одржало у недјељу, 6. октобра у Сокоцу. Најбоље резултате у мушкој и женској конкуренцији остварили су такмичари СК „ Геофон“ из Теслића.

Предсједник Стрељачког савеза Б и Х, Момчило Бодирога, истакао је да је задовољан организацијом, те да су овакви турнири одлична прилика за промоцију стрељачког спорта.

– На Првенству се такмичило шест клубова из Републике Српске, са око четрдесет такмичара пионирског узраста. Ово је други дио такмичарског програма. Током мјесеца августа успјешно смо организовали камп, гдје су били ангажовани наши најперспективнији стријелци из међународног програма. Као и претходних година, камп је одржан под покровитељством Министарства породице, омладине и спорта Владе Републике Српске. Надам се да ће резултати са овог кампа бити видљиви у наредном периоду, истакао је Бодирога.

Млада такмичарка „Геофона“, Анастасија Продић, бави се стрељачким спортом десет мјесеци и већ је освојила златну медаљу на општинском такмичењу у Теслићу.

– Имам десет година. Ово је друго такмичење на којем сам учествовала и задовољна сам оствареним резултатом, казала је Продић.

Десетогодишња Нађа Малетић, друга је најмлађа учесница Првенства.

– Ово је моје прво учешће на такмичењу. Стрељаштво тренирам већ пет мјесеци. За мене је ово ново искуство које ће ме мотивисати за будићи рад.

Истог дана засједала је Скупштина Управног одбора стрељачког савеза на којој су донесени закључци како унаприједити стрељачки спорт у мањим локалним заједницама широм земље.

Рођен 8. маја 1997. године у Источном Сарајеву. Основну и средњу школу завршио на Сокоцу. Дипломирао је 2020. године на Катедри за новинарство Филозофског факултета Универзитета Источно Сарајево, те стекао звање дипломираног новинара.