Фото: Јелена Маринковић

Удружење за помоћ лицима са посебним потребама „Подршка“ наставља са активностима на реализацији пројекта „Заједно за љепши Соколац“ у оквиру Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану, који финансирају Европска унија и општина Соколац, а проводи Развојни програм Уједињених нација.

Тренутно су у току радови на уређењу два дјечија игралишта – у дворишту Установе за предшколско васпитање и образовање Соколац и стадиона „Бара“. Цјелокупна вриједност пројекта је око 19.000 КМ, од чега 70% финансира Европска унија преко UNDP-a, а 30% Општина Соколац.

Фото: Јелена Маринковић

Претходно је успјешно организована еко – акција под називом „Кад се наше руке сложе“, која је трајала од 16. до 22. септембра, а којом је обиљежен Свјетски дан заштите Озонског омотача.

У наредном периоду, у оквиру пројекта „Заједно за љепши Соколац“, планиране су едукативне радионице из екологије, као и „Школа спорта“ којима ће бити обухваћена дјеца из удружења „Подршка“, соколачког вртића и Основне школе „Соколац“.

Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.