Саобраћај се јутрос у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија по претежно сувим коловозима, али се возачима савјетује да буду опрезни због мјестимичне магле и одрона, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Режим вожње измијењен је на дионицама на којима се изводе радови, али је саобраћај на тим локацијама регулисан саобраћајном сигнализацијом.

На регионалном путу Сапна-Прибој сутра ће од 8.00 до 16.00 часова бити обустављен саобраћај због санације клизишта, а возила ће се преусмјеравати на локални пут кроз Мјесну заједницу Тобут.

На ауто-путу Градишка-Бањалука радови се изводе на локалитету Маховљанске петље, а у току је и постављање наплатних станица „Александровац“ и „Нова Топола“.

Радови се изводе на магистралним путевима Дрињача-Милићи-Власеница, Котор Варош-Ободник, Крупац-Богатићи на подручју територији општина Источна Илиџа и Трново и Јоховац-Руданка, као и на регионалним путним правцима Лукавица-Пале и Шековићи-Цапарде.

Клизишта су успорила саобраћај на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, на локалном путу Горња и Доња Пискавица, у мјесту Стрике, док је на локалном путу Сводна-Брезици у општини Нови Град потпуно обустављен.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном траком, док теретна возила не саобраћају.

У Бањалуци је до сутра до 6.00 часова у Улици Краља Петра Првог Карађорђевића, на дијелу од Трга српских владара до раскрснице са Улицом Марије Бурсаћ, обустављен саобраћај због „Европске седмице мобилности – Дан без аутомобила“.

Измјене у одвијању саобраћаја актуелне су и у улицама у којима се изводе радови.

На подручју ФБиХ због радова на ауто-путу саобраћај је на дионици Сарајево сјевер-Лепеница на локалитетима Бан Брдо и Трешевине преусмјерен из возне у претицајну траку, док се на дионици Подлугови-Сарајево сјевер саобраћа двосмјерно у дужини од три километра.

На магистралном путу Зеница-Немила због санационих радова у тунелу Врандук два саобраћај се обуставља ноћу пола часа послије поноћи до 4.30. Током дана на овом локалитету саобраћа се наизмјенично, једном траком, а због повремено појачаног промета возила, могуће је формирање дужих колона у оба смјера.

На обилазници кроз насеље Тетово, регионалним путем Немила-Тетово-Зеница, забрањен је саобраћај за теретна возила чија укупна маса прелази седам и по тона.

Спорије се због радова саобраћа и на дионицама магистралних путева Олово-Кладањ-Ступари, Сребреник-Орашје, Ланиште-Кључ и Јајце-Језеро.

Када је ријеч о граничним прелазима, јутрос нема дужих задржавања. И даље је на снази обустава саобраћаја за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.