Фото: Соколац-срце Романије

Његова светост патријарх српски господин Павле, који је 14. септембра (2002.године) служио свету архијерејску литургију и помен у сарајевској Саборној цркви, поводом преноса посмртних остатака митрополита Владислава, посјетио је и Цркву Светог пророка Илије у Сокоцу.

Фото: Соколац-срце Романије

У пратњи патријарха Павла били су митрополит дабробосански Николај, епископ шабачко-ваљевски Лаврентије и епископ бихаћко-петровачки Хризостом, као и свештеници Соколачке парохије.

Фото: Соколац-срце Романије

Пред црквом у Сокоцу извршен је помен над посмртним остацима митрополита Владислава, који је прије рата службовао у манастиру Житомислић, одакле је, након избијања рата, избјегао у манастир Докмир код Ваљева, гдје је преминуо 1992. године. Мошти митрополита Владислава, према његовој жељи, пренесене су у гробницу Саборне цркве у Сарајеву.

Фото: Соколац-срце Романије

– Морамо бити добри ученици наших светих предака, који су толике стотине година знали, и у миру и у рату, и у слободи и у ропству, да остану народ божији – рекао је патријарх Павле, обраћајући се вјерницима у соколачкој цркви.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име