Фото: Бојана Марковић

Млади фудбалери ОФК „Гласинац 2011“ Соколац бодриће вечерас ФК „Партизан“ у Хумској у утакмици првог кола Европске лиге.

Прва утакмица групне фазе Лиге Европе између ФК „Партизан“ и ФК АЗ „Алкмар“ играће се вечерас од 21 сат, без присуства публике. Уз поновно активирање опције Дисциплинског правилника о присуству гледалаца до 14 година, мечу могу присуствовати чланови Омладинске школе ФК „Партизан“ и школе фудбала широм Србије и Републике Српске.

Фото: Бојана Марковић

Тренер младих Сокочана, Младен Ћирјанић, рекао је да су са одушевљењем прихватили позив, те да ће ово бити драгоцјено искуство младим играчима.

– Организовали смо се уз помоћ општине Соколац, Шумског гадинства „Романија“ Соколац и пријатеља клуба, тако да на пут до Београда креће педесетак дјечака из нашег клуба. Бићемо гости ФК „Партизан“, а надам се да ћемо допринијети и првој побједи у Лиги Европе. Дјечеци су се радо одазвали, без обзира ко за који клуб навија, казао је Ћирјанић.

Он је истакао да је важно дјеци у овом узрасту омогућити овакве посјете како би научили правила понашања на стадиону, а имаће прилику да гледају и уче нове потезе и вјештине од својих омиљених играча.

Фото: Бојана Марковић

Млади играч Сергеј Беатовић већ осам година тренира фудбал и вјерни је навијач Партизана. Пред полазак изнио нам је своја очекивања.

– Тренирам већ осам година и волим фудбал. Навијам за Партизан и надам се да ће наш клуб вечерас побиједити. Мислим да би резултат могао бити 2:0, за нас, прогнозирао је Беатовић.

Фото: Бојана Марковић

Ма који резултат био, надамо се да ће ове младе наде имати прилику да једног дана играју на великим смотрама фудбала, као што је ова вечерас.

Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.