Фото: ЕПА

У оквиру првог кола Лиге шампиона Црвена звезда је поражена у Минхену од Бајерна са 3:0 (1:0).

Осим шансе Кутиња у првих пола сата игре, не можемо навести неку добру акцију Бајерна јер је одбрана Црвене звезде била на веома високом нивоу. Дегенек и Милуновић су одлично функционисали, бекови такође, а имали су и огромну помоћ играча из везног реда, због чега су изостали напади актуелног шампиона Србије.

Бајерн јесте имао иницијативу, видело се да може да буде опасно сваког тренутка, али је пажња дефанзиваца Црвене звезде била на највишем могућем нивоу.

Све до тог 33. минута.

Тада је виђена контра Бајерна по левој страни, Перишић је пробио Гобељића, центрирао у само срце казненог простора где је био Коман који погађа главом за 1:0.

Бајерн је рутински привео прво полувреме крају, а и друго је почео у сличном ритму.

Толисо је погодио стативу одмах на старту другог дела игре, али је и Борјан био на тој лопти. У 55. минуту Иван Перишић је имао шансу, али је голман Црвене звезде био на месту.

У 57. минуту Милуновић прави катастрофалну грешку, Левандовски је изашао један на један са Борјаном који је истрчао и спасио свој гол.

Само минут касније Левандовски покушава да лобује истрчалог Борјана и то из мртвог угла, али су дефанзивци Црвене звезде били на гол линији.

Апсолутно без озбиљног напада Црвене звезде у првом делу другог полувремена, све до 61. минута и сјајног паса Марина за Жандера који се изборио за шут, али је он био катастрофалан.

Право је чудо како Бајерн није стигао до 2:0 у 65. минуту када је Иван Перишић испратио лопту у казненом простору Црвене звезде, лобовао је голмана Борјана и погодио пречку, а онда је лопту на „маказице“ дочекао Роберт Левандовски који је из „жабице“ пребацио гол.

Ослободила се Звезда притиска у наредним минутима, ушао је и Боаћи, баш као и Вулић, па је тим Владана Милојевића изгледао свежије, али и даље веома, веома далеко од гола Мануела Нојера.

Најбољу шансу на утакмици Црвена звезда је пропустила у 78. минуту утакмице, лопта је дошла до Марина који је шутирао са ивице казненог простора, али само поред гола.

И онда, баш када су најмање нападали, Баварци стижу до гола. У 80. минуту утакмице Роберт Левандовски је довео Бајерн у предност од 2:0, баш у тренутку када је Црвена звезда покушавала да уради нешто више пред голом Нојера.

Велика је грешка била Марка Гобељића, поклонио је гол Роберту Левандовском који овакве ситуације не прашта за 2:0.

Већ видимо Милојевићеве речи: „Не може се против овакве екипе дозволити грешка која се десила.“

Није то све, Алкантара проналази Милера у 91. минуту утакмице, нови јефтино примљен гол за коначних 3:0 у режији искусног Милера.

Ништа битно до самог краја, Црвена звезда је заслуженим поразом почела овогодишње издање Лиге шампиона и тренутно се налази на дну табеле групе Б. Подсећамо, Тотенхем је узео бод данас на гостовању Олимпијакосу, било је 2:2.