И четврту утакмицу од почетка Светског првенства наши “Орлови“ добили су веома убедљиво, овога пута на старту друге фазе такмичења.

Против Анголе +46, против Филипина +59, Италијане смо савладали са 15 поена разлике, а данас на старту такмичења у новоформираној Групи Ј, у другој фази “Мундобаскета“, репрезентација Србије је декласирала и Порториканце, са 43 поена разлике – 90:47.

Овим тријумфом “Орлови“ су једном ногом већ у четвртфиналу, а да ли ће тај пласман математички бити обезбеђен и пре дуела са Шпанцима, зависи од и исхода данашњег (14:30х) дуела између Шпаније и Италије.

Ако Шпанци добију “Азуре“, Србија и Шпанија ће већ данас оверити визе за четвртфинале, а ако тријумфују Италијани, онда би евентуално могло да буде неке неизвесности, зависно од кош-разлике.

Када је у питању данашњи наш дуел са Порториканцима, личило је на мечеве са Анголом или Филипинима. Србија је од самог старта меча стекла солидну предност. Почело је тројком Стефана Бирчевића, потом се разиграо Бобан Марјановић, а онда и Јокић, Бјелица, Гудурић… и још пре краја прог полувремена разлика у нашу корист премашила је 20 поена.

На одмор се отишло са “плус 23“ – 49:26, што је селектору Ђорђевићу омогућило да углавном равномерно распореди минутажу и разигра свих 12 расположивих играча.

Током другог полувремена постављало се само питање којом разликом ће наш тим добити овај меч, а “Орлови“ су се зауставили на “плус 43“

Бјелица је са 18 поена и шест скокова био најефикаснији у нашем тиму, Марјановић је уписао 16, а Никола Јокић је имао “дабл-дабл“ учинак – 14 поена и 10 скокова. Двоцифрени су били и Бирчевић са 12 и Гудурић са 10 поена, а Богдановић и Симоновић су уписали по пет.

Једино се Мицић (20 минута) и Милутинов (12 минута) у репрезентацији Србије данас нису уписали у стрелце.

Код Порториканаца једини двоцифрен Уертас са 11 поена.