Селектор „Орлова“ Александар Ђорђевић рекао је после победе над Италијом да је очекивао тежак меч, као и да се у игри српског тима осетила важност утакмице. Селектор није задовољан изгубљеним лоптама и реакцијом играча после физичких дуела, али је похвалио енергију коју су донели Лучић и Радуљица.

Александар Ђорђевић рекао је после меча да је очекивао тежак дуел са Италијанима, али да није задовољан реакцијом играча после физичких дуела.

„Трећи пут да играмо са Италијом у последњих 20 дана. Рекао сам да није лако победити 3-0 чак ни у плеј-офу и када си много бољи, а ми нисмо много бољи. Били су комплетни, видите да имају понос, квалитет, ватру, сјајан шутерски тим… У првом полувремену су постизали велике тројке, одлично изводили пенале. Мучили смо се да уђемо у ритам, али нисмо престали да бранимо. Неки играчи који су нам дали енергију су Лучић који се враћа, а у нападу Радуљица који је смирио нашу игру. Знали смо шта да радимо. То је нормално, он зна систем, зна шта се тражи од њега и преузео је одговорност. Нисам срећан изгубљеним лоптама и реакцијама после физичких дуела. Не желимо тако да реагујемо, хоћемо физички, али у смислу кошарке. То млади играчи морају да схвате. Било је то у плану игре, захтевао сам од њих да се не реагује неспортски. Постојала је разлика у доприносу неких играча у овој утакмици у односу на старије, али ово су прве важне утакмице на првенству. Само да играчи буду опуштенији, сада долазе утакмице где је свака следећа важнија“, рекао је селектор Ђорђевић на конференцији за медије.

Селктор сматра да Србија може боље од партије која је виђена против Италије.

Очигледно нисмо одиграли на врхунском нивоу, али не треба ни тражити перфектно. Само каменчић може да изгради кућу… Свака добра ствар је важна, наши играчи полако долазе до тога да није битно индивидуално како играш, да си задовољан сам собом, само је битно да даш допринос. Осетила се изузетна важност утакмице, донела је сигурно и тензију и нервозу… То је нормално, због овога смо се спремали. Ово су утакмице које не могу да се играју као претходне две, мора на сваку лопту. Свака лопта је битна, сваки скок је битан, сваки поен… Од почетка смо били концентрисани да одбраном дођемо до победе, без обзира на 52 постигнута поена у првом полувремену, види се да екипа била жељна и вољна. Морамо још боље одбрамбено…“, рекао је Ђорђевић.

Следећи меч на турниру Србија игра против Порторика у петак.

„Екипа која има такав карактер, изузетна екипа која долази из фантастичне земље са тим карактером ‘убица’ великих екипа, то се дешавало у историји. Сетимо се када су наше фантастичне репрезентације губиле од Порторика на великим првенствима. Они су екипа са много поноса и физичке снаге, карактеристична, играју кошарку са доста нападачког талента, не знаш кроз чије уши ће ‘пљуснути’ тројка…“, завршио је Ђорђевић.