Приредба добродошлице најмлађим ђацима (ВИДЕО)

Основна школа „Соколац“

0
Фото: Бојана Арбиња

Свечаном приредбом у Основној школи „Соколац“ дочекано је 74 нових ученика првих разреда. Најмлађе ђаке дочекали су учитељи и основци који су за њих приредили пригодан програм.

Дочеку првачића присуствовали су начелник општине Соколац, Милован Бјелица, предсједница Скупштине општине Соколац, Бојана Марковић и директорица Основне школе Дивна Јанковић.

Фото: Бојана Арбиња

Начелник Бјелица је пожелио успјешан почетак новог животног раздобља, како ђацима, тако и њиховим родитељима, истичући да локална заједница настоји да млађим нараштајима обезбиједи што бољу и квалитетнију средину за школовање и образовање.

– Најмлађе суграђане пратимо од њиховог рођења. Прву Конференцију беба одржали смо 2013. године, а данас та дјеца полазе у школу. Настојимо да различитим програмима и манифестацијама олакшамо и помогнемо њихово одрастање. Знамо да је финансијска ситуација тешка, па смо и у овој школској години ђацима подијелили торбе, школски прибор и све оно што им је потребно за прве школске дане. Уручили смо 80 пакета за дјецу првог разреда, као и за ђаке подручних школа и онима који похађају специјалну наставу, казао је Бјелица.

Фото: Бојана Арбиња

Директорица Основне школе „Соколац“, Дивна Јанковић, изразила је задовољство што су се нови ђаци придружили једној великој породици.

– Драго ми је што сам видјела нова, млада лица која пажљиво слушају шта смо то припремили за њих. Дјеца су припремљена за полазак у школу, а са својим учитељима ће се договарати о даљем раду. Са два подручна одјељења и три у централној школи бројимо 74 првачића. Настојаћемо да им нови почетак буде лак и да успјешно извршавају своје обавезе, нагласила је Јанковић.

Фото: Бојана Арбиња

Основну школу „Соколац“ од данас похађа 875 ученика, распоређених у 39 одјељења, 36 у матичној школи у Сокоцу, два подручна одјељења на Равној Романији и у Кнежини, те једно специјално одјељење.