Фото: Соколац-срце Романије

Спортисти из Рудне Главе су победници Сеоских игара у организацији Спортског савеза Србије чије је финале одржано у суботу у њиховом месту. Општине Краљево, Ваљево, Зајечар, Петровац на Млави и Мајданпек имале су по два представника, док је на такмичењу учествовала и екипа из Републике Српске, из општине Соколац.

Такмичење је подржало и Министарство одбране и војска Републике Србије. Као одраз све боље сарадње са Министарством одбране, отварање је увеличао бригадни генерал Синиша Радовић коме се председник ССС Штефанек посебно захвалио.

Фото: Соколац-срце Романије

– Морам да се захвалим свим такмичарима, свим територијалним савезима који су помогли организацију и реализацију ове идеје у првој години. Морамо заједнички неговати праве вредности, бити физички активни, а ССС не изоставља ни села широм Србије. Желимо здраву нацију, срећне младе људе спортског духа, на теренима, а не уз мобилне телефоне. Дружимо се, забавимо се, бавимо се спортом. Живела Србија – истакао је Штефанек на отаврању Сеоских игара.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица поздравио је све такмичаре:

– Спорт зближава људе, а учешће општине Соколац на Сеоским играма велика је част. Биће нам веома драго да и ви будете наши гости и да ова манифестација заживи и буде све масовнија.

Фото: Соколац-срце Романије

Малишани локалног фудбалског клуба добили су гарнитуру дресова у знак захвалности домаћину за организацију и неговање спорта у Рудној Глави.

Иначе, током јучерашњег финала виђени су сјајни потези у фудбалу, одбојци, надвлачењу конопца и штапа, скоку у даљ, обарања руку, бацању камена, народном рвању, трци преко препрека и шаху. Друго место на Сеоским играма освојила је екипа Белишевца, а трећи је био Милочај. Уз пехар и медаље, такмичари су добили и лопте, које је уручио генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић, а победницима ће бити изграђен рукометни терен у селу.