Након кратке љетње паузе, настављене су активности у РК „Гласинац“. Већ се одржавају кондициони тренинзи на стадиону „Бара“, а прво такмичење заказано је за петак, 30. август, када почиње тродневни Међународни рукометни љетњи куп „Високо 2019“.

Тренер младих рукометаша, Јован Боровчанин, задовољан је започетим припремама, истичући да их очекује доста обавеза пред јесењи почетак Лиге.

– Дјечаци од 2003. до 2006. годишта већ неколико дана тренирају на стадиону, а ускоро прелазимо у Спортску дворану. Наш први изазов ове јесени јесте учешће на међународном турниру у Високом. Ово је наше треће гостовање на овом престижном рукометном турниру који окупља двадесетак младих екипа из Србије, Хрватск, Црне Горе и БиХ, истакао је Боровчанин.

Када је ријеч о упису нових чланова у соколачки Рукометни клуб, Боровчанин истиче да имају план да у новој школској години одрже неколико показних часова, првенствено дјечацима 2006.,2007. и 2008. годишта, те тако овај спорт приближе млађем нараштају.

– Имамо у плану да посјетимо наше школе, те да са наставницима и учитељима организујемо часове рукомета, како би младима приближили овај спорт. Након тога, сви који изразе жељу да тренирају, добро дошли су у наш клуб, казао је Боровчанин.

Регионална лига за младе рукометаше почиње крајем септембра.

Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.