Гелерима изрешетано тијело Драгана Поповића (60), који је погинуо у експлозији у приједорском мјесту Јелићка, пронашао је његов комшија, сазнају „Независне“.

Наши саговорници, упућени у детаље ове трагедије, која је полицији пријављена у сриједу ујутру, истичу да су на глави и тијелу несрећног мушкарца, који је своју њиву, засађену кукурузима, бомбама бранио од дивљих свиња, биле бројне ране.

„Није му било спаса. Комшија га је пронашао мртвог. Тај мјештанин је више пута пролазио поред њиве гдје је био Драганов ауто и то му је било сумњиво. Потом је Поповића назвао телефоном, али се овај није јављао“, појашњавају саговорници „Независних“.

Забринути Драганов комшија потом је одлучио да прошета до Поповићеве њиве и провјери шта се дешава.

„На њиви је пронашао Драганово тијело, са бројним ранама од гелера. Одмах је позвао полицију“, истичу наши извори.

Полицијској управи Приједор у сриједу око 10 часова пријављена је погибија несрећног мушкарца. Потом је Тим за уклањање неексплодираних убојитих средстава Републичке управе цивилне заштите прегледао дио терена како би се омогућили приступ и евакуација настрадалог.

Увиђајем је констатовано да је Поповић настрадао усљед активирања експлозивне направе. Његово тијело превезено је у Завод за судску медицину Републике Српске у Бањалуци ради обдукције.

Извори „Независних“ тврде да је Поповић канапом везао бомбе око њиве, што га је на крају коштало живота. И јуче је Тим Републичке управе цивилне заштите претраживао терен како би се утврдило да ли на терену има још бомби.

„Једна бомба пронађена је у џепу покојника. Још неколико их је нађено током претреса његове куће, помоћних објеката и возила“, истичу саговорници „Независних“.

Весна Пачариз, портпарол ПУ Приједор, рекла је да полиција, у сарадњи с поступајућим тужиоцем Окружног јавног тужилаштва Приједор, предузима све што је потребно у циљу утврђивања свих околности овог догађаја.