Повеља општине Александру Вучићу и Граду Источно Сарајево (ВИДЕО)

Одржана 22. редовна сједница Скупштине општине Соколац

0
Фото: Ведрана Реновица

Одборници су на данашњој 22. редовној сједници Скупштине општине Соколац, расправљали о четрнаест тачака Дневног реда, док је девета тачка Приједног Одлуке о куповини градског грађевинског земљишта, једногласно повучена са разматрања.

Начелник Општине Милован Бјелица, новинарима је рекао да је задовољан данашњом сједницом Скуппштине, на којој је било конструктивних приједлога али и критика по одређеним питањима. Кључне ствари о којима се расправљало што је најважније су једногласно усвојене.

Поводом крсне славе општине Светог пророка Илије на сједници је усвојен Приједлог закључка о додјели признања Општине Соколац: Повеља општине Соколац биће додјељена Скупштини Града Источно Сарајево. Златна плакета биће уручена директорици Основне школе Дивној Јанковић и спортском раднику Неђу Ђуровићу. Општина ће Сребрну плакету додијелити успјешном пољопривреднику Славенку Солдар и занатској радњи „ Пеле КОП“ Соколац. Златну значку и 200 КМ добиће: Милош Радовић, ученик генерације Средњошколског центра „ Василије Острошки“ , Наташа Копривица, ђак генерације Основне школе „ Соколац“ те Невена Тодоровић и Огњен Крешталица.

Фото: Ведрана Реновица

Одборници који су присуствовали данашњој сједници усвојили су приједлог Клуба одбордника Српске демократске странке, да се Повеља општине ( почасни грађанин) додијели предсједнику Србије Александру Вучићу. Начелник Бјелица је истакао да је посвећеност предсједника Србији Републици Српској као и српском народу видљива у свим општинама Града Источног Сарајева.

– РС има квалитетну сарадњу са институцијама Републике Србије. Одборници општине Соколац као и сви грађани Сарајевско-романијске регије захвални су на помоћи руководству Србије, који цијене и уважавају напоре на побољшању услова живота за све становнике на овом подручју. Признање које ћемо додијелити предсједнику Вучићу а тиме и својој браћи и сестрама у Србији , представља наш мали знак пажње и показатељ је да ми ту енергију и помоћ, како материјалну тако и моралну и те како препознајемо и поштујемо- навео је Бјелица.

Данас је усвојен Извјештај о инспекцијском надзору на подручју општине Соколац за 2018. годину. Начелник Одјељења за инспекцијске послове Града Источно Сарајево Бојан Перишић, је рекао да је прошле године извршена 3.871 контрола, што је за 136 контрола мање у односу на 2017.годину. На питање одборника да ли је било пријава током одржавања 56. МОСИ „Соколац 2019“. Перишић је одговорио.

Фото: Ведрана Реновица

– Инспекцијским органима није пристигла ниједна пријава са подручја општине Соколац током одржавања игара. Град Источно Сарајево има могућност да на више начина прима пријаве бесплатно, иако неке општине наплаћују пријаве и излазак органа на терен. Наша интернет адреса повезана је са Републичком инспекцијом тако да увид у пријаву и одговор имају и надређени рекао је Перишић те додао да је на нивоу Града било укупно 4.000 пријава од чега је 800 притужби било од стране грађана и на сваку је одговорено.

На 22. редовној сједници, одборници су обавјештени о измјенама до којих је дошло у Клубу одборника СНСД-а. За новог шефа клуба умјесто досадашњег одборника Мирка Чоловића, именован је Ђорђе Радић, који је рекао да су о промјени упознати органи поменуте странке те је ријеч о „козметичкој“ измјени како би се наступало на мало другачији начин.