Фото: Бојана Арбиња

Вечерас је одржана прва прес конференција 56. МОСИ „Соколац 2019“, коју су предводили предсједник Организационог одбора Игара Милован Бјелица, предсједник Сталног комитета Дејан Елез и предсједница Комисије за маркетинг и информисање Зорица Мирјанић.

Предсједник Организационог одбора Игара Милован Бјелица поздравио је представнике медија, пожеливши им добродошлицу у Соколац и додао:

– Наша општина уложила је много напора, труда и средстава како би на достојан начин угостили све учеснике ове престижне спортске манифестације. Као што смо обећали, чинићемо све да МОСИ протекну у најбољем реду, да се покажемо као добри домаћини и да сви одавде оду са најљепшим успоменама. Побринули смо се за смјештајне капацитете и исхрану, а посебан акценат стављен је на безбједности свих гостију, јер нам је управо то приоритет – истакао је Бјелица.

Фото: Бојана Арбиња

– Захваљујем се представницима медија, који су се у великом броју одазвали и својим присуством увеличали ову манифестацију, те доприњели промоцији наше општине широм региона, извјештавањем о спортским дешавањима из Сокоца. Годину дана смо се припремали за организацију Игара, а посебну пажњу усмјерили смо на инфраструктуру, уређење постојећих и изградњу нових терена – рекао је Дејан Елез, предсједник Сталног комитета 56. МОСИ „Соколац 2019“.

– У претходном периоду учинили смо све да вас, на најбољи начин, информишемо о предстојећим дешавањима и промовишемо наш мали град. Од мјесеца марта, као што је познато, у функцији је званични сајт МОСИ „Соколац 2019“, гдје сте могли да пратите све припреме везане за Игре, које су данас на овако лијеп и свечан начин отворене. Подијелићу са вама информацију да је, по први пут током педесет шест година трајања ове манифестације, акредитовано осамдесет новинара из великих медијских кућа, као и оних мало мањих, у којима раде људи великог срца – казала је предсједница Комисије за маркетинг и информисање Зорица Мирјанић.

Присутни новинари су умјесто питања имали само похвалне ријечи за домаћина 56. МОСИ.

Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.