СОКОЛАЦ ГРАД СПОРТА: Почео 8.МОФТ „Срђан Томић & Владица Бабовић“ (ВИДЕО)

0
Фото: Драган Нешковић

Под слоганом „ Они живе“, данас је почео осми Меморијални омладински фудбалски турнир „ Срђан Томић и Владица Бабовић“. Ова спортско-рекреативна манифестација окупила је преко 600 дјечака узраста од шест до 14 година из 26 клубова Србије, Црне Горе и Федерације Босне и Херцеговине, који ће се такмичити у 57 селекција.

Турнир који његује успомену на рано преминуле играче Фудбалског клуба “Гласинац” Срђана Томића /19/, члана младе репрезентације БиХ и Републике Српске, и Владицу Бабовића /40/, фудбалског тренера и голмана, отворио је начелник општине Соколац Милован Бјелица.

Фото: Драган Нешковић

Један од организатора и тренера ОФК „ Гласинац 2011.“ Соколац, Младен Ћирјанић рекао је да ће и ове године бити добри домаћини и да очекују велику борбу на терену.

– У част наших прерано преминулих пријатеља, још једна година турнира је пред нама, и до сада најмасовнија. Дошли су нам играчи из свих дијелова бивше Југославије. Соколац, који је домаћин, угостиће фудбалске колеге и играче из: Ариља, Мостара, Прибоја, Вишеграда, Источног Сарајева, Рогатице, Бугојна, Новог Сада, Бијељине, Пала, Илиџе, Горажда, Подгорице, Власенице, Вогошће, Хан Пијеска, Чајнича и Војковића – рекао је тренер Ћирјанић.

На отварању турнира обратио се и отац Богдан Томић.

– Сваке године не знам на који начин и којим ријечима да се захвалим свима који су дошли да одају почаст мом Срђану. Кроз овај трунир они живе и некако се врате сва сјећања на њих.

Фото: Драган Нешковић

Тренер фудбалског клуба „ Подгорица“ из Подгорице , Ненад Филиповић, први је пут у Сокоцу са својом екипом.

– Били смо шампиони у сенироима у Другој лиги , сада смо ушли у Прву. У пратњи сам 16 дјечака, они су млађа екипа која је дошла да се такмичи, поред осталих играча, који су дио селекције петлића у Црној Гори. Соколац је много лијепо мјесто, очекујемо да освојимо награду али првенствено да се дружемо а у фудбалу нека најбољи побиједи- рекао је Филиповић.

На меморијалном омладинском турниру који је уврштен у званични календар Фудбалског савеза Републике Српске, присуствовао је и потпредсједник ФСРС Милорад Лале. Турнир се завшава у недјељу 23. јуна.

Рођена 27. априла 1988. године у Сокоцу. Након основне школе и гимнaзије, на Факултету политичких наука у Бањалуци, завршила студије новинарства 2011. године. Магистар новинарства од 2015. године. Запослена у Инфо центру од 2012.године.