Фото: Маја Мирјанић

Драги наши гости, поштовани пријатељи спорта,

велика ми је част да вам пожелим добродошлицу у општину Соколац и град Источно Сарајево на 56. Међуопштинске омладинске спортске игре.

Ове наше међе и тромеђе увијек су успостављали и утврђивали туђини, различити завојевачи и окупатори. Наши преци су их склањали и рушили, борећи се за слободу, а све то како би ми данас у миру били заједно и дјелили и добро и зло. Природне препреке, као и оне које нам намећу, ми смо превазилазили градећи мостове о којима је наш нобеловац тако надахнуто говорио. Тај посао се мора наставити. Изграђене чувати и уљепшавати, истовремено правећи нове који спајају људе у којој год држави живјели. Ми и ове године, као и већ више од пола вијека, те међе међу људима уклањамо спортом, бришемо их младошћу и искреним пријатељством. Градимо дух спортског надметања и ривалства, а “фер плеј” или спортско понашање о коме се толико говори и на које се апелује широм свијета, овдје је природно. Оно се подразумјева, јер је дио свијести о јединству и пријатељству општина које чине МОСИ породицу.

Соколац је по други пут домаћин највеће смотре аматерског спорта у овом дијелу свијета. Поново смо се пријавили и дато нам је повјерење, јер смо први пут били успјешни. Руководили смо се не само жељом да надмашимо оне који су били домаћини прије нас, већ изазовом да надмашимо сами себе и будемо бољи него 2011. године. Спортистима смо обезбједили боље услове, с циљем да промовишемо спортски начин живота и омасовимо бављење спортом.

У Сокоцу ће се склопити нека нова пријатељства, постојећа учврстити, а заборављена обновити. Тријумфоваће енергија, снага и дух младости и спорта.

Вјерујем да ће труд и рад организатора бити препознат и видљив, као и да ће гости уживати у љепотама Романије и топлини срдачних домаћина.

Добро дошли на 56. МОСИ ,,Соколац 2019″!

Начелник општине Соколац
мр Милован Бјелица