Фото: Марко Мухаремовић

Милован Бјелица трећи пут узастопно је изабран за предсједника Општинског одбора (ОО) Српске демократске странке (СДС) Соколац, а још једном је потврђена подршка да за предсједника СДС-а буде кандидован Милан Миличевић.

Бјелица је у изјави Срни изразио задовољство што је вечерас још једном добио једногласно повјерење преко 120 чланова Скупштине СДС-а ове локалне заједнице и што је потврђено да је све што је до сада радио било за добро становника Сокоца и романијске регије.

Фото: Марко Мухаремовић

Он је нагласио да је на путу обнове СДС Миличевић добио безусловну подршку народа Романије и Сокоца.

Бјелица је истакао да Миличевић зна шта значи побјеђивати, имати одговорност власти и водити једну локалну заједницу толико година, те да је сада вријеме да преузме већу одговорност.

„Не сумњам да ће и у томе бити успјешан. Поштујући центре у којима је наша странка јака, подићи ћемо оне гдје за сада нисмо, а потом заједно на цијелој територији Републике Српске, као и у општинама са српском већином у Федерацији БиХ градити модерну странку укоријењену на традицији на коју и те како можемо бити поносни, а све то пратећи савремене токове којима тежимо“, рекао је Бјелица, који је начелник општине Соколац и један од оснивача странке.

Он сматра да појединци обмањују јавност када је ријеч о избору новог предсједника странке, наводећи да се данима води хајка на Миличевића и све који су подржали његову кандидатуру.

„Којештарије су да је Миличевић неко ко стоји као сметња на путу јединства странке, ко је спреман да пређе на страну садашње власти у Српској, да изда и шта све не. Као да је мало то што је поново побиједио у својој општини и тиме спријечио опозив, па да сада мора да се правда губитницима из Бањалуке, Гацка и других општина гдје странком руководе људи који немају ни снаге, нити знања да остваре било какав позитиван резултат већ годинама„, истиче Бјелица.

Фото: СРНА

Он напомиње да није могуће да буде један кандидат за предсједника Српске демократске странке.

„Ко може да тражи да буде један кандидат за предсједника странке, када сви знамо да постоје двије струје, два погледа на будућност странке. Зашто да гурамо главу у пијесак, да одлажемо рјешење проблема? То је проблем који нас је и коштао бољег изборног резултата на прошлим изборима, како општим тако и локалним прије њих. То заваравање да ће проблем нестати када побиједимо је погубно“, каже Бјелица.

Он сматра да је сасвим логично да се до побједе долази онда када се јасно зна оријентација, када постоји страначка дисциплина, „када се не заварава да је народ на нашој страни док многи у нашим редовима не знају која је то страна“.

„Како можемо да будемо на линији на којој смо настали када за нашег функционера клањају у Сарајеву, а он као министар води протесте? Како да наставимо са предсједником који толико страхује од `диктатора`, али не преза да од диктатора моли и измоли положај у Вијећу народа? Није ли за странку срамота да је једини предсједник странке који је икада био у том вијећу предсједник СДС?“, пита Бјелица.

Бјелица је додао да је вечерас изабран нови ОО СДС-а од 35 чланова, као и девет делегата за републичку скупштину СДС-а, те 20 делегата за градски одбор СДС-а Источно Сарајево.

До сада је Милана Миличевића, начелника Теслића и предсједника Главног одбора СДС-а, подржало пет општинских одбора СДС-а.