Група од 28 ходочасника која је у понедјељак кренула да се поклони моштима Светог Василија Чудотворца данас прелази завршну дионицу пута.

Према ријечима Младена Цвијетића, и поред великог напора који овај пут изискује, сви ходочасници су здраво и добро.

Јуче смо послије литургије у манастиру Пива кренули према Видровану. Вријеме нас је одлично послужило па смо дионицу од око 50 километара прешли без тешкоћа. Данас прелазимо дионицу дугу око 20 километара од Видрована до манастира Острог. Сви ходочасници су пресретни јер се ближимо циљу који смо пред себе ставили прије шест дана, истакао је Цвијетић.

Поклоници ће у вечерњим часовима стићи под Острошке стијене гдје ће дочекати дан Светог Василија Острошког и поклонити се моштима овог светитеља.

Са поклоничког путовања ова група се враћа сутра у вечерњим часовима. Дочек ходочасника биће уприличен у 19 часова у порти цркве Светог пророка Илије у Сокоцу.

Рођена 16. јуна 1986. у Сокоцу. Основну школу и гимназију завршила је у родном мјесту. На Филозофском факултету у Источном Сарајеву студирала енглески језик и књижевност. Дипломирала је 2011. године. Запослена у Инфо центру од 2012. године.