Један од вођа шкаљарског клана Јован Вукотић дао је читуљу свом оцу Веселину који је убијен у суботу вече у Котору у којој наводи да „зна што му је чинити“.

„Твоја смрт данас је пробудила оно што сам годинама умиривао у себи, свако зна што му је чинити“, пише између осталог у читуљи Јована Вукотића, који је тренутно у затвору у Србији. Написао је и „образ ћемо сачувати како си нас учио цијелог живота, а живот је пролазан“.

Читуљу је дао и његов син Игор, који је у бјекству.

„Запамти да нас нико не може раздвојити никад“, пише у читуљи Игора Вукотића, која је објављена у Дану.

Веселин Вукотић је убијен у суботу вече испред куће у которском насељу Доброта. Полиција још увијек није никога ухапсила.

Јовица Вукотић се налази у београдском затвору гдје је осуђен на 15 мјесеци затвора због фалсификовања исправа, а његов Игор брат је у бекству. Јовица Вукотић је у септембру прошле године ухапшен у Турској и испоручен Србији, јер има српско држављанство. Њега је прије два мјесеца Виши суд у Београду правоснажно осудио на 15 мјесеци затвора због коришћења фалсификованог македонског пасоша са његовом сликом.

Полиција Црне Горе Јовицу и његовог брата Игора тражи због покушаја убиства двојице припадника супарничког „кавачког клана“, Милоша Радоњића и Војина Ступара.

Црногорска полиција је против Јована поднијела кривичну пријаву због покушаја убиства Тамаре Звицер, супруге Радоја Звицера којег полиција означава као једног од водја кавачког криминалног клана.

Игор Вукотић налази се у бјекству, а њега потражује црногорска полиција у предмету који се води у вези са покушајем ликвидације полицијских функционера.

Рат шкаљараца и кавачана почео је крајем 2014. године када је у шпанској луци Валенсија нестало 300 килограма кокаина. Прва жртва у рату био је Горан Радоман, близак шкаљарцима, након чије смрти су се низала убиства на обје стране. До сада је у сукобу кланова убијено више од 30 особа, медју којима и најмање четири случајне жртве.