Фото: Синиша Пашалић / РАС Србија

Вукота Говедарица и Милан Миличевић за сада су једини познати кандитати који ће ускоро ући и трку за предсједника Српске демократска странке.

Иако су Мићо Мићић, Мирко Шаровић и Милован Бјелица често били спомињани као могући кандидати, од тога, бар како сада ствари стоје, нема ништа. Међутим, ни то није искључено.

Актуелни председник СДС Вукота Говедарица жели да остане на челу странке, док његове страначке колеге из Шамца на ово мјесто предлажу начелника Теслића Милана Миличевића, који је ову кандидатуру и прихватио, рекавши да ће се борити за чело СДС.

Потпредсједник странке Драго Бундало рекао је за Српскаинфо да СДС мора изабрати предсједника, те додао да то што има више кандидата није добро.

– За то сам да СДС има једног кандидата, јер можемо се овако кандидовати сви. Оно што је остало умних глава у странци треба да сједну, да се договарају, разговарају и преговарају. Слично као када је у питању избор Папе. Све док не крене бијели дим да се не излази са састанка, јер СДС више не може трпи никакве подјеле – сликовито је објаснио Бундало.

Додаје да је он става да СДС може наћи човјека који може да окупи двије зараћене стране ове странке, али није желио да каже ко би тај човјек могао да буде.

– Тек када видим све званичке кандидате могу да кажем ко ће имати моју подршку – рекао је он.

Мишљење о кандидатима покушали смо добити и од министра безбједности БиХ, Драгана Мектића. Иако није одговорио на наш позив, Мектић је на свом Твитер профилу кратко поручио да подржава актуелног предсесника СДС, Вукоту Говедарицу.