Министарство породице, омладине и спорта сваке школске године реализује низ значајних активности како би школски спорт у Републици Српској био што организованији и масовнији, а све у циљу физичког ангажовања ученика и стварања навике за редовним бављењем физичким активностима.

Један од приоритетних пројеката овог Министарства управо је пројекат под називом Мале олимпијске игре Републике Српске, које су јединствен начин укључивања што већег броја ученика у школске спортске активности.

Средњошколке СШЦ “Василије Острошки Соколац”, избориле су се за наступ на Републичком такмичењу у одбојци, које ће се 12. маја одржати у Бања Луци.

Одбојкашице из Сокоца поразиле су екипу Вишеграда резултатом 2:1. За најбољу играчицу проглашена је Маја Батинић, ученица завршног разреда соколачке Гимназије. На поменутом такмичењу треће мјесто заузели су средњошколци са Пала.

Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.