Фото: ИС радио

И ове године, Град Источно Сарајево организовао је свечано проглашење најуспјешнијих спортиста са подручја Града, који су нас предстваљали широм свијета у протеклој години. Одлични спортски резултати, те прегршт медаља освојених, како у појединачним, тако и у колективним спортовима, описују успјех спортиста у протеклој 2018. години. И ове године градска управа додијелила је награде у седам категорија.

Савјет за спорт, чији је предсједник Горан Шеховац, изабрао је шест перспективних спортиста у прошлој години, и то: Милана Бојанића из Рукометног клуба “ Гласинац” Соколац, који се рукометом бави већ четири године, а више пута је освајао нагреде за најбољег стијелца и играча такмичећи се у Омладинској лиги Републике Српске, затим Бориса Ристовића из Џудо клуба “Фамос” Источна Илиџа, Виктора Милића из Кик бокс клуба “Куле” Трново, Срђана Пандуревића из Џудо клуба “Славија” И.Н. Сарајево, Лару Шкипина из Смучарског клуба “Романија” Пале и Ђорђа Сантрача из Смучарског клуба “Младен Грујић”.

Потпредсједник Скупштине Града Источно Сарајево, Мирслав Дивчић уручио је признања удружењима која окупљају лица са посебним потребама. Најуспјешније удружење у протеклој години је “Удружење за помоћ дјеци и омладини са посебним потребама “Сунце” са Пала, а у номинацији се нашло и Удружење за помоћ лицима са посебним потребама “Подршка” из Сокоца, чиј је члан Борис Боровчанин проглашен најуспјешнијим спортистом у овој категорији. У овој категорији награђен је и Дејан Вукадин са Пала.

Замјеник градоначелника Града Дданко Вучетић уручио је признања најуспјешнијим спортским радницима. Међу номинованим био је Бојан Копривица из Кошаркашког клуба “Соколац” , а за најуспјешнијег спортског радника проглашен је Александар Шкрба из Спортског клуба “Темпо” Источно Сарајево.

За најуспјешнијег тренера Града Источно Сарајево за прошлу годину изабран је Неђо Ђуровић из Атлетског клуба “Гласинац” Соколац, чији атлетичари наступају за репрезентацију РС И БиХ. Осим тренерског ангажмана и велике посвећености раду са младим спортистима, Ђуровић је члан Управног одбора Атлетског савеза РС и БиХ. Заваљујући његовој сарадњи са представницима Европске и Свјетске атлетске асоцијације обезбиједио је 25 000 долара за реконструкцију атлетске тартан стазе у Сокоцу.

Предсједник Скупштине Мирослав Лучић уручио је награду за најуспјешнији спортски клуб, коју је у 2018. години заслужио Џудо клуб “Фамос” Источна Илиџа. Међу номинованим био је и Атлетски клуб “Гласинац” Соколац.

У категорији најуспјешнијих спортиста Града Источно Сарајево за 2018. годину номиновани су Младена Петрушић из АК “Гласинац” Соколац, Вук Елез из Џудо клуба “Фамос”, Анђела Веселиновић из Џудо клуба “Фамос” секција Трново и Марина Куртеш из Карате клуба “Славија”.

За спортисту Града, на основу резултата које је остварио у прошлој години изабран је Младен Плакаловић из Смучарског клуба “Сарајево Источно Сарајево”. Младен је учествовао на прошлогодишњим Зимским олимпијским играма у Пјонг Чангу, са А олимпијском нормом. На ФИС купу „Сјеница“ заузео је прво мјесто, а на ФИС такмичењу „Дворишта“ освојио је два прва мјеста. У укупном поретку у КУП-у БиХ налази се на првом мјесту. Награду му је уручио градоначелник Града Источно Сарајево Ненад Вуковић.

У свом обраћању, у име свих награђених спортиста, Плакаловић је одао захвалност управи Града која, како је рекао, из године у годину прати успјехе спортиста. Изразио је наду да свесрдна подршка неће изостати у будућности и да ће спортисти са подручја Источног Сарајева биљежити још боље спортске резултате.

Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.