Фото: Соколац-срце Романије

Прича о ходочашћу од Сокоца до Манастира Острог, коју су започели тројица пријатеља: Дејан Елез, Младен Цвијетић и Бранимир Боровчанин, траје већ деценију уназад. По једанаести пут, на Ђурђевдан 6. маја, по благослову Гласиначко – кошутичке парохије, група грађана кренуће на поклоњење Чудотворцу Светом Василију Острошком, а долазак под Острошке стијене планиран је 11. маја 2019.

Уз благослов до сада се пријавило, како је рекао Младен Цвијетић, двадесет ходочасника, међу којима су поред момака и дјевојака који су до сада неколико пута искусили пут за који је потребно труда и нова имена.

– Због тежине пута који нас чека, морамо на вријеме знати тачан број људи који су спремни кренути на ово свето путовање. Такође, због смјештаја и свега што је потребно да организујемо пријаве трају до понедјељка 15. априла. Ове године група ходочасника прихватила је позив људи који организују Церски, Колубарски и Сремски марш, те смо испоштивали њихове догађаје. Надамо се да ће нам се на поклоничко путовање шестог мајскога јутра придружити и пријатељи из Србије – рекао је Цвијетић.

Кроз надахнуто путовање дуго 230 колометара до сада је прошло преко седамдесет ходочасника, већином из Сокоца, али и оближњих градова. И ове године очекује се велики број људи, спремних да прођу овај свети пут, како би заједно добили благослов Чудотворца за себе, своје најближе и све оне који не могу отићи.

Сви заинтересовани могу се пријавити до 15. априла на бројеве телефона:

066/896-195 Младен Цвијетић
065/655-757 Дејан Елез

Рођена 27. априла 1988. године у Сокоцу. Након основне школе и гимнaзије, на Факултету политичких наука у Бањалуци, завршила студије новинарства 2011. године. Магистар новинарства од 2015. године. Запослена у Инфо центру од 2012.године.