Фото: Соколац-срце Романије

Ученици Средњошколског центра „Василије Острошки“ Соколац након хуманитарног турнира у баскету и малом фудбалу, настављају акцију прикупљања новчаних средстава за другове који нису у могућности да плате одлазак на екскурзију, како би сви заједно школску годину завршили са искуством више.

У разговору са ученицима трећих разреда, Кристијан Јововић, који је један од организатора, рекао нам је да у плану имају хуманитарну журку како би прикупили додатни новац.

– На вријеме смо великом броју државних инситуција и приватним предузећима упутили захтјеве за помоћ. Уз подршку директора школе Мирослава Максимовића очекујемо одговор Шумског газдинства „Романија“ Соколац, како би кроз акцију пошумљавања обезбиједили додатна средства – рекао је Јововић.

Средњошколац Симић Бане је подсјетио на хуманитарни турнир који је одржан 23. и 24. марта у „ Лименци“. Захваљујући одзиву суграђана, прикупљено је око 1.000 КМ за два ученика чији родитељи нису у могућности да сносе трошкове школске екскурзије.

Крајем маја, ученици трећих разреда, имаће прилику да уживају у Грчкој на обалама мора у Паралији. Као што је рекао Синиша Шкобо, захваљујући идеји коју су раније генерације претвориле у традицију, сви ученици трећих разреда ће дијелити исто искуство.

Акцију прикупљања новчаних средства за екскурзију која по ученику кошта 490 КМ до сада су подржали: Чајевић комерц д.о.о. Соколац, „Дуга пелет“, Д.о.о „Телетина“, намјештај „Стил“ те Завод за форензичку психијатрију.

Средства можете уплатити код НЛБ Развојне банке на број жиро рачуна:

562-012-81512551-30