У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће преовладавати промјењиво облачно вријеме, послије подне са честом кишом, пљусковима и грмљавином.

Пљускови и грмљавина очекују се око поднева на западу и југу, а касније ће се проширити на централне крајеве и на сјевер, док ће се суво вријеме задржати на истоку, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Највиша дневна температура ваздуха од 14 до 19, на сјеверостоку и истоку око 21, у планинама око седам степени Целзијусових.

Дуваће слаб до умјерен вјетар јужних смјерова, док ће послијеподне у мјестима са падавинама бити појачан и углавном промјењивог смјера.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос преовладава умјерено или претежно облачно вријеме.

На Бјелашници је јутрос у 8.00 часова измјерен један степен, на Сокоцу два, у Гацку, Шипову и Бугојну три, у Источном Сарајеву, Новом Граду и Санском Мосту четири, у Бањалуци, Калиновику и Крупи на Уни пет, на Чемерну, на Хан Пијеску, у Невесињу, Зворнику, Мркоњић Граду, Српцу, Рибнику, Фочи, на Иван Седлу, у Тузли, Ливну и Бихаћу шест, а у Бијељини, Добоју и Приједору седам степени.

У Брчком, Билећи, Рудом и Грудама у 8.00 часова било је осам степени, на Мраковици, у Сарајеву, Вишеграду и Градачцу девет, у Мостару 10, у Требињу 11, у Сребреници 13 и у Неуму 14 степени Целзијусових.