На путевима у Републици Српској саобраћај се одвија редовно, а на граничним прелазима нема дужих задржавања, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина могући су ситнији одрони камења и земље на коловоз.

Због санације одрона, на дионици магистралног пута Карановац-Црна Ријека, у мјесту Дабрац, саобраћај се одвија наизмјеничним пропуштањем возила, једном траком.

Данас почиње деминирање терена на деминерским радилиштима Клакари Доњи 8, 13 и 14 у општини Брод, због чега ће бити повремених обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Брод-Оџак, и то радним данима од 8.00 до 15.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

У току је постављање интелигентних транспортних система на ауто-путу Градишка-Бањалука, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја, уз привремено постављену сигнализацију.

На дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац, саобраћа се једном траком
због изградње прикључне саобраћајнице за насеље Залужани.

У току је изградња и спровођење привременог система наплате путарине на ауто-путу „9. јануар“, Бањалука-Добој, на петљи Маховљани, због чега је на овом локалитету измијењен режим одвијања саобраћаја.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном траком, док теретна возила не саобраћају.

Режим у одвијању саобраћаја измијењен је и на дионици магистралног пута Челинац-Котор Варош, због изградње моста преко ријеке Врбање у Челинцу.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић.

На регионалном путу Р-458 Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

У Бањалуци ће због радова на новој коловозној конструкцији сваки дан од 7.00 до 18.00 часова бити измијењен режим одвијања саобраћаја у Улици Триве Амелице, на дијелу од Улице Младена Стојановића до Улице краља Петра Другог.

Режим у одвијању саобраћаја измијењен је због изградње кружне раскрснице на дионици регионалног пута Бањалука/Рударска/-Стари Мајдан и на споју овог пута и улица Момчила Поповића и Јована Рашковића.

Саобраћај је забрањен свим возилима у Улици Гаврила Принципа, на дијелу од Зеленог моста до Улице Милоша Обилића, те у Улици Бранка Мораче, на дијелу од Зеленог моста до Козарске улице у Бањалуци, осим возилима станара.

У Федерацији БиХ фреквенција возила јутрос је умјереног интензитета, осим у градским центрима гдје је у јутарњим часовима појачана.

На магистралном путу Зеница-Немила, због санације у тунелу Врандук два, саобраћа се наизмјенично, једном траком, уз постављену свјетлосну сигнализацију. Током дана, због појачане фреквенције возила, могућа су дужа задржавања на овој дионици.

На магистралном путу Нови Травник-Бугојно, због реконструкције моста на улазу у Бугојно, на снази је забрана саобраћаја за теретна возила преко седам тона укупне масе, а алтернативни правац је преко Травника и Доњег Вакуфа.

До 17. априла, због радова у Хрватској, затворен је гранични прелаз Иваница-Горњи Бргат, а прелазак је омогућен пјешацима и бициклистима.

Због безбједносних разлога обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на саобраћајницама према и од моста граничног прелаза Брчко-Гуња.

Саобраћај за све категорије возила обустављен је на граничном прелазу Нови Град-Двор, због радова у Хрватској.

Из Ауто-мото савеза Српске подсјећају возаче да је посједовање зимске опреме законски обавезно до 15. априла.