На подручју општине Фоча данас су ухапшена четири мушкарца осумњичена за кривична дјела превара, изнуда и фалсификовање новца, који су при том оштетили једно лице из Мостара.

Ријеч је о лицима чији су инцијали Д.Н, Д.М, В.Д. и М.Б.

Осумњичене су ухапсили припадници Полицијске управе Фоча и Федералне управе полиције, теренске канцеларије из Мостара.

Начелник Одјељења криминалистичке полиције у фочанској Полицијској управи Душко Томовић потврдио је да су сва четири ухапшена лица из Фоче, те да су предата на даље поступање припадницима Федералне управе полиције.

– Према наредби Основног суда у Фочи и уз надзор тужилаштава из Требиња и Широког Бријега, хапшењу су претходили претреси на више локација на подручју Фоче које су користила лица Д.Н, К.М, В.Д, Д.М, Ђ.Н. и М.Б, због сумње да су починила кривично дјело удруживање ради чињења кривичних дјела, а у вези са кривичним дјелима превара, изнуда и фалсификовање новца – рекао је Томовић.

Он је навео да су приликом претреса изузети одређени докази, који ће бити кориштени у кривичном поступку.

Томовић је напоменуо да су у акцији „Дојава“ припадници Полицијске управе Фоча још током 2017. и 2018. против већине наведених лица надлежном тужилаштву поднијели извјештаје о кривичним дјелима преваре и прања новца.

Срна незванично сазнаје да су ухапшена лица посредством лажних кладионичарских дојава преко интернета оштетила лице из Мостара за 180.000 КМ.

Док се чека да надлежна тужилаштва подигну прве оптужнице против лица за које је фочанска полиција прошле године поднијела извјештаје, лажне кладионичарске дојаве у Фочи поново су узеле великог маха, а како Срна незванично сазнаје, у вршењу тих кривичних дјела укључен је велики број младих Фочака, међу којима има и доста студената и ученика средњих школа, али и старијих чланова њихових породица.