У дербију 20. кола Прве лиге Републике Српске за кошаркаше, екипа Сокоца синоћ је претрпјела тежак пораз од гостију из Бијељине. Млади састав „Будућности БН Баскета“ убједљиво је славио резултатом 67:85.

Гости су са доста мотивације започели сусрет, док је домаћи састав током прве четвртине успјевао да им парира. На крају првих десет минута игре, Соколац је био бољи за само један поен, а резултат је гласио 19:18.

Бјељинци су наставили истим темпом и у другој четвртини и уз агресивнију игру у нападу стижу до повољнијег резултата и предности на полувремену. Другу дионицу завршавају у своју корист резултатом 25:22.

Соколац не успијева да консолидује своје редове ни у трећој четвртини. Уз доста промашених шутева и изгубљених лопти под кошем, екипи из Бјељине препуштају и трећу четвртину, 24:15.

Печеница, Марковић и Ђерић нису нашли начин да мотивишу остатак екипе ни током посљедњих десет минута, а све сигурнија екипа Будућности изборила се за важну побједу (67:85), која им је омогућила четврту позицију на првенственој табели и 33 бода.

Тренер Будућности Дарио Чојић у изјави за „Инфо центар“ истакао је да су се студиозно припремали за овај меч, те да је ово једна млада екипа, састављена од само четири пунољетна играча.

– Припремали смо се за овај тежак сусрет током протекле седмице. Ово је за нас значајна побједа која нас води у „плеј-оф“ такмичења. Наставићемо са јаким тренинзима како би спремно дочекали Варду из Вишеграда, а настојаћемо да пружимо што бољу партију и против екипе Борца из Бања Луке, казао је Чојић.

Тренер домаће екипе, Томислав Тамбурић, честитао је екипи Будућности на заслуженој побједи. Објашњавајући овај неочекиван пораз, Тамбурић је истакао да се екипа Сокоца изборила за „плеј-оф“ и да су настојали одморити неке од стандардних играча.

– Екипа „Будућности“ је млада и има пар изузетних појединаца. Заслужено су славили. Ми смо одмарали неколико стандардних играча, како би без повреда и у што јачем саставу наставили борбу за врх табеле, казао је Тамбурић.

У наредном 21. колу, Сокочани гостују екипи „Сутјеске“ у Фочи.

Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.