У оквиру пројекта „Дијалог за будућност“, а у организацији општине Соколац и Центра за промоцију цивилног друштва, у Сокоцу је данас одржана друга локална дијалошка платформа, са циљем да се кроз структуирани приступ идентификује кључни приоритет у локалној заједници и проблеми унутар њега.

При одабиру приоритетних области, учесници у радионици, претходно су упознати са одрђеним критеријумима, који се односе на дефинисање могућности рјешавања проблема на локалном нивоу, величину проблема, колики је период неопходан за рјешавање истог и слично.

– Циљ нам је да кроз дијалог са грађанима, организацијама цивилног друштва, представницима јединица локалне самоуправе и других организација од значаја, дођемо до приоритетних проблема или програмских области на локалном нивоу и да за њих креирамо рјешење које ћемо имплементирати у наредних дванаест мјесеци. Најважнији дио пројекта односи се на успостављање сарадње и локалног дијалога између различитих актера, како би доприњели развоју сензибилитета по питању социјалне кохезије на локалном нивоу – рекла је Дајана Цвјетковић, члан пројектног тима „Дијалог за будућност“.

Слађана Вукојичић, самостални стручни сарадник за локални развој подсјетила је да је данашња активност наставак прве дијалошке платформе, која је одржана крајем јануара ове године.

– На првој локалној дијалошкој платформи под називом „Недовољно инклузивних и кохезивних програма који доприносе јачању локалне заједнице и стварају позитивно окружење за квалитетнији живот свих грађана и грађанки“, дефинисали смо три тематске области чије рјешавање доприноси побошљању социјалне кохезије у нашој локалној заједници. Одређене су три области и био је то први корак. Данас су учесници у радионици изгласали да је приоритетна тематска област од наведене три „Недостатак простора за дјеловање организација цивилног друштва на подручју општине Соколац“ – додала је Вукојичић.

Пројекат „Дијалог за будућност“, заједнички имплементирају UNDP, UNICEF и UNESCO у партнерству са Предсједништвом БиХ, а уз подршку начелника двадесет осам општина на подручју Босне и Херцеговине.

Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име