У Индији отворена фабрика у којој ће се производити најновија верзија руске јуришне пушке АК-47. Уговорена производња 700.000 пушака.

Лист Тајмс од Индија преноси да је премијер Нарендра Моди на отварању фабрике у граду Амети, и савезној држави Утар Прадеш, поручио да ће „Made in Amethi AK-203″ (индијским) безбедносним снагама омогућити предност у борби против тероризма“.

Захвалио је руском председнику Владимиру Путину, којег је назвао „пријатељем“.

Тас преноси да је Путин упутио честитке учесницима церемоније отварања.

„Сигуран сам да ће покретање новог предузећа допринети јачању одбрамбеног потенцијала Индије, даљем развоју научне и производне базе привреде земље и обезбедити стварање нових послова за обучену радну снагу“, написао је Путин у телеграму објављеном на сајту Кремља.

Наводи се да је Путин поручио да је „ова фабрика још један симбол пријатељства и сарадње две земље“.

Пројектом је уговорена производња 700.000 пушака.

Фабрику је изградило заједничко руско-индијско предузеће „Индо-рашн рајфлс прајват лимитид“ чији су суоснивачи „Орднанс фактори борд“ из Индије и „Рособоронекспорт“ и „Калашњиков група“, део руске државне корпорације „Ростек“.

Тас наводи да је најновија 200. серија „калашњикова“ званично представљена раније ове године на сајмовима „IDEX 2019“ у Уједињеним Арапским Емиратима и „Аеро-Инди 2019“ у индијском граду Бангалору.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име