Шести светосавски турнир у малом фудбалу „Пале 2019“, који је окупио девет екипа, почео је вечерас у Спортско-пословном центру „Пеки“.

„Ово је већ дио традиције и на овај начин се промовише спорт“, рекао је новинарима начелник општине Бошко Југовић.

Он је истакао да је општина Пале организатор и покровитељ турнира.

Предсједник Организационог одбора турнира Синиша Ласица рекао је да се Светосавски турнир одржава тек сада јер је морао бити одгођен због Европског олимпијског омладинског фестивала /ЕЈОФ/ који је недавно био одржан у Источном Сарајеву и Сарајеву.

„Имамо укупно девет екипа са Пала, Сокоца, Источног Сарајева и Сарајева и турнир ће трајати шест дана. Тренутно је нешто мањи број екипа него претходних година јер почињу првенства у Републици Српској и БиХ у малом фудбалу“, истакао је Ласица и додао да су задовољни одзивом.

Ласица је нагласио да ће финале Светосавског турнира бити одржано у уторак, 5. марта, послије додјеле признања за спортисту године, спортског радника и тренера општине Пале за 2018. године са почетком у 18.30 часова.

Представник екипе „Соколови“ из Источног Сарајева Марко Тешановић рекао је да имају лијепе утиске са овог турнира и да учествују неколико година, додавши да се ради на унапређењу квалитета такмичења.

Награда за освојено прво мјесто на турниру је 3.000 КМ, а за друго 1.000 КМ.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име