Поред пет тачака дневног реда које су се нашле пред одборницима, на 18. редовној сједници Скупштине Града Источно Сарајево разматрало се и о измјени досадашњег назива Туристичке организације Града Источно Сарајево у Туристичка организација „Јахорина“ Источно Сарајево. Директор ТО Игор Тошић, у свом обраћању медијима образложио је ову одлуку.

– Послије једне од најуспјешнијих сезона на Јахорини сматрам да је ово исправна одлука, јер је Јахорина примарна дестинација, иако ништа мању пажњу не заслужују и остали туристички центри – Требевић , Равна планина и остали туристички потенцијали. Сматрам да ћемо бити доступнији и препознатљивији на тржишту, да ћемо имати бољу комуникацију са туристичким агенцијама и тур-оператерима, а и туристима из Европе и свијета. Јахорина је постала бренд Републике Српске и Града Источно Сарајево и покретач је туризма ове регије, истакао је Тошић.

Предсједник Клуба одборника СДС-а Горан Шеховац истакао је да су се одборници овог клуба сложили са овом одлуком.

– Туристичка организација ће и даље наставити својим радом да промовише свих шест општина у саставу Града. То је био наш једини захтјев и услов. Јахорина је окосница Града и треба да је понос свих нас.

Коментаришући Извјештај о функционисању јавног градског превоза и приједлог мјера за његово побољшање, Шеховац је рекао да су општине у саставу града задужене да кандидују све приједлоге које ће Скупштина узети у разматрање.

Испред Клуба одборника СНСД-а Дамјан Шкипина истакао је да се нису сложили са промјеном назива Туристичке организације.

– Први разлог је што смо приједлог добили на самој сједници, а сматрамо да се о том захтјеву требало детаљније разговарати. Јахорина је још од Олимпијаде препознатљива на простору цијеле Републике Српске, те сматрам да је Туристичка организација требала да задржи свој назив који је већ препознатљив и везује се за Град Источно Сарајево, истакао је Шкипина.

Када је ријеч о питању јавног превоза, Шкипина је нагласио потребу да се и даље настави субвенционисање јавног превоза, нарочито у руралним и неразвијеним подручјима. Рекао је да је потребно посебну пажњу посветити ученицима из вишечланих породица, којима је издатак за превоз велики удар на буџет. Клуб одборника СНСД-а предложио је увођење редовнијих линија према болницама и према Јахорини, док још траје зимска сезона.

Замјеник градоначелника Града Источно Сарајево Данко Вучетић сматра да су се непотребно појавиле тензије око промјене назива Туристичке организације.

– Задржава се назив Јавна установа „Туристичка организација Јахорина“- Град Источно Сарајево. То је био корак ка стварању јачег имиџа и веће препознатљивости Јахорине на европској зимској туристичкој мапи, рекао је Вучетић.

Вучетић је нагласио да Град издваја значајна средства за субвенционисање нерентабилних градских линија, те да ће усвојити сваки приједлог који ће допринијети побољшању јавног градског превоза.

Одборници су на данашњој сједници разматрали Информацију о превентивном дјеловању против злоупотребе дрога и опојних средстава на подручју Града Источно Сарајево.

Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име