У Источном Сарајеву синоћ је испред Градске Управе, свечано затворен Европски омладински олимпијски фестивал – EYOF 2019. Овај велики спортски догађај Град је организовао заједно са Сарајевом, а церемонији свечаног затварања присуствовале су бројне званице јавног и политичког живита Босне и Херцеговине.

Први пут након Зимске олимпијаде одржане у Сарајеву 1984. године, два града били су домаћини младих из 46 европских земаља.

Свечаној церемонији затварања присуствовали су предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, те друга два члана Предсједништва Жељко Комшић и Шефик Џаферовић, предсједица Републике Српске Жељка Цвијановић, бројни министри и чланови Владе.

Присутнима се обратио градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић који је истакао да је била част угостити спортисте из свих крајева Европе. Изразио је наду да ће се добар глас о Сарајеву и Источном Сарајеву чути далеко.

Градоначелник Сарајева Абдулах Скака казао је да је ова манифестација доказ спремности да се отворе једна нова врата за заједничку и љепшу будућност. Поручио је да се нада да ће бакља мира горјети вјечно, а да ће борба трајати само на спортским борилиштима.

Француско – канадска олимпијка и носитељица ордена Легије части Мерлин Херноис подигла је бијелу картицу као симбол мира, те нагласила да је спорт тај који спаја и буди толеранцију и поштовање међу људима, ма које нације и боје коже они били.

Након додјеле медаља такмичарима који су се надметали посљедњег такмичарског дана, олимпијска застава предата је у руке градоначелника финског града Вокатија, који ће бити организатори EYOF-a 2021. године.

Свечаност затварања почела је концертом рок групе „Ван Гог“, а након затварање публику су забављали чланови групе „Милиграм“.

Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име