Теслини електрични аутомобили добијају нову функцију као превенцију покушаја крађе возила.

Елон Муск је најавио лансирање новог сигурносног система названог “стражарски мод”, који власницима Тесла аутомобила треба да пружи додатну заштиту од крађе возила.

Када се ова функција активира, систем “мотри” на околину аутомобила користећи већ постојеће спољне камере возила како би уочио потенцијалну пријетњу.

Свако кретање у непосредној близини возила биће праћено, а у случају да се само и наслоните на ауто, на великом централном екрану у кабини појавиће се порука која вас упозорава да вас снимају камере, што треба да одврати потенцијалног лопова од његове намјере да украде или оштети возило.

У случају озбиљније пријетње по аутомобил, попут покушаја провале ломљењем стакла, “стражарски мод” активира аларм на возилу, појачава освјетљење у аутомобилу, пушта гласну музику са озвучења у возилу и алармира власника путем Тесла мобилне апликације.

У компанији кажу да ће нови сигурносни мод најприје бити активиран у Моделу 3 на америчком тржишту, а затим и на примјерцима Модела С и X који су произведени послије августа 2017.

Најновији подаци показују да је број крађа аутомобила у САД у порасту. ФБИ је саопштио да је у 2017. украдено 773 139 моторних возила, што је рекордан број још од 2009. године.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име