Не дешава се често да у једној малој средини одрасте толики број спортиста колико их има Соколац. Они нас представљају на различитим меридијанима и радо преносимо њихове успјехе, јер дијелимо понос и част што су потекли управо одавде. Једна од таквих је Милица Радовић, која је одбојку почела да тренира прије петнаестак година, тачније 2004. године је направила своје прве одбојкашке кораке у Одбојкашком клубу „Гласинац“, у чувеној „Лименци“. Тада је, како нам је рекла, имала тачно дванаест година и била је највиша у разреду, што јој је помогло да се опредијели за бављење спортом, не слутећи да ће је Микасина лопта пратити гдје год да крене.

– Релативно кратко сам тренирала у Гласинцу , неке двије и по године, али довољно да ми тадашњи, а и садашњи тренер Марко Обреновић прогнозира успјешну каријеру. Уз помоћ тренера Марка, 2007. године и послије завршене основне школе, са четрнаест година одлазим у београдски „Раднички“, гдје сам остала наредних година. Наступајући за све њихове селекције, од кадета до првог тима, стекла сам богато спортско искуство. Увијек се радо враћам у Соколац и „Гласинац“. Као што и сами знате, са великим задовољством и радошћу учествовала сам на „МОСИ 2018“ у Прибоју. Надам се да ћу то поновити још који пут. Својим пријатељима на интернету објашњавам гдје је Соколац и често им кажем да је дом само један и то се носи у срцу, истакла је Милица.

Њени најзначајни спортски кораци десили су се у Сокоцу и београдском „Радничком“ у Србији. Одличне игре Милица је биљежила и у шампионском клубу „ Бимал – Јединство“ из Брчког.

– Моја најуспјешнија сезона у досадашњој каријери десила се у Брчком. Ту сам освојила три титуле ,три златне медаље: Куп РС, Куп БиХ и Првенство РС. Забиљежила сам и историјски, први наступ у Лиги шампиона, 1/16 финала ЦЕВ купа. Поред свих ових успјеха, дружење и стечена пријатељства су још веће богатство. За мене је то била незаборавна, сезона из снова, присјећа се она.

Белгијска штампа о Милици

Радовићева у Белгији борави већ другу годину заредом. Послије успјешне сезоне у Брчком, одлучила је да отпутује у Белгију, јер су се, како каже, поклопиле њене и амбиције клуба.

– Поклопиле су нам се визије и не кајем се што сам изабрала Белгију. То је мала земља, јако добро организована, менталитетом слична нама. Те карактеристике су највише пресудиле да у њој и останем.

Да су Белгијанци знали кога бирају показује и званично признање МВП играча у Белгији, које се ријетко додјељује.

– Званично се ово признање ријетко додјељује, али на овом такмичењу у борби за Куп Белгије, тренери оба тима су ме прогласили МВП-јем. Сматрали су да сам играла квалитетно, а статистика по којој сам у тоталу направила 23 поена и од укупно 40 добијених лопти „прошла“ 21 лопту то доказује. Систем такмичења је ткз. куп систем. Испадање је директно и нема поправног, казала је Милица.

Из времена наступа за ОК „Гласинац“ Соколац

„Сатурнус“ је клуб за који Милица тренутно наступа. То је мали клуб, али према Миличиним ријечима велика су породица која има велико срце.

– Тренутно смо јако лоше рангиране на табели јер смо имали великих проблема на почетку сезоне. Нови тренер, 6-7 нових играча, разноразне поврде узрок су таквог стања. У овој години све је дошло на своје, тако да у 2019. години играмо добру одбојку. Из викенда у викенд смо све боље и боље, истиче Радовићева.

Током петнаестогодишње каријере Милица је играла у “ Гласинацу“ у Сокоцу, „Радничком“ у Београду, „Јединству“ у Ужицу, и клубу „Паннаxиакос“ Наxос, у Грчкој, „Меригнац“ у Бордоу, у Француској, “ Кули “ , из Градачаца, брчанском „Јединству“, док данас наступа за „Сатурнус“ из Михелбекеа у Белгији.

У својим одговорима на наша питања које је доставила редакцији „Инфо центра“ написала је да у Белгији сигурно остаје до маја, јер до тад траје првенство. Уз обећање да се видимо током идућих „МОСИ Соколац 2019“, пожељели смо јој много снажних закуцавања у противничко поље.

Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име