Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да је Сарајево синоћ на отварању Европског омладинског олимпијског фестивала још једном показало да је тијесно, али и неспособно да прихвати испружену руку и схвати да постоје догађаји када не треба да показују лоше страну свог лица.

Цвијановићева је, коментаришући синоћно звиждање предсједавајућем Предсједништва БиХ Милораду Додику током обраћања на отварању ЕЈОФ-а у Сарајеву, истакла да је Додик свој посао одрадио онако како то раде озбиљни државници, неометен оним што се тамо дешавало.

– Због тога постоји отпор људи из Републике Српске према том тијесном Сарајеву, јер оно не прихвата никог другачијег и другог – изјавила је Цвијановићева новинарима приликом радне посјете Требињу.

Она је истакла да је задовољна што је организован такав догађај гдје су мобилисане и локалне и републичке структуре да сарађују са нивоом БиХ.

– То је добар образац како се могу мобилисати све структуре да би се организовао важан догађај, без обзира на све различитости и оно што нас дијели у БиХ – нагласила је Цвијановићева.

ЕЈОФ је највећи спортски олимпијски фестивал за младе спортисте између 14 и 18 година, који се организује сваке двије године, у виду љетног и зимског фестивала, а домаћини овогодишње манифестације су градови Источно Сарајево и Сарајево.

Млади спортисти из 46 европских земаља, њих више од 1.500, такмичиће се у осам спортова – алпско скијање, биатлон, нордијско скијање, сноубординг, умјетничко клизање, брзо клизање, хокеј и карлинг.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име