На Економском факултету на Палама данас је одржана предузетничка радионица “Како покренути властити бизнис” са циљем да се студентима пруже основне информације о развоју бизниса, регистрацији и вредновању пословне идеје, те о обезбјеђивању финансијских средства за почетак пословања.

Доцент на Економском факултету Дамјан Даниловић рекао је да предавање одржано свим заинтересованим бившим и садашњим студентима економије како би им се приближила идеја регистрације и развоја бизниса, те одредиле предности и недостаци идеја.

Он је навео да ће Економски факултет на Палама у наредним данима расписати јавни позив за пријаву за пројекат “Инкубатор малог бизниса” са циљем развоја идеје и помоћи у почетном пословању свим студентима овога факултета који желе да покрену сопствени посао.

“Из тог разлога данас је и одржана предузетничка радионица како би студенте охрабрили да аплицирају на овај пројекат, којим ћу ја руководити“, изјавио је Даниловић.

Он је навео да за пројекат могу аплицирати студенти Универзитета у Источном Сарајеву који ће у посао укључити студенте Економског факултета, као и предузећа која већ послују, а желе да запосле студенте са овог факултета.

Даниловић је додао да ће бесплатну савјетодавну помоћ пружати фирма “Турунташ” из Источног Сарајева и професори Факултета.

Власник фирме “Турунташ” Бојана Турунташ каже да се већ двије године баве организацијом догађаја, маркетинга, финансијским савјетовањем, те да ће се активно укључити у пројекат “Инкубатор малог бизниса” који ће бити велика ствар за Сарајевско-романијску регију.

“Један од начина учешћа фирме биће бесплатне савјетодавне услуге за све чланове инкубатора. Пружићемо подршку и стимулативно дјеловати на студенте који имају идеје, а које су уско везане за нашу област и омогућити им да стекну неко искуство прије него отворе своје фирме што је од пресудног значаја за пословање“, нагласила је Турунташева.

Пројекат “Инкубатор малог бизниса” ће, између осталог, пронаћи изворе суфинансирања и бесповратних средстава за студенте који покрећу посао.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име