Најважније је непрестано бити у Божијој заједници и љубави, поручио је вјерницима Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом, који је данас, другог дана Божића, служио Свету архијерејску литургију у Цркви Светог пророка Илије на Сокоцу поводом празника Сабора Пресвете Богородице.

„Најважније је да је Бог увијек са нама. Без Бога је тешко“, истакао је митрополит Хризостом, честитајући вјерницима празник Рођења Господа Исуса Христа.

Он је рекао да Српска православна црква и њени вјерници данас славе Сабор Пресвете Богородице, која је од читавог рода људског изабрана да буде светија од светиње.

„Она је та која је одмах послије Бога, којој се увијек обраћамо и молимо да заступа род људски код Христа Господа“, нагласио је митрополит дабробосански.

Према његовим ријечима, данас је сабор свих светих, како анђела на небесима, тако и светих пророка, апостола, мученика, страдалника, преподобних светитеља и свих који су славили и прослављали Господа.

„Ми смо се данас опет, као и јуче, сабрали око Пресвете Богомајке, око њеног сина Богомладенца Христа, да нас они увијек благослове, чувају, обоже и умноже, да посвете нас, да будемо свети народ, не по нашој природи која је таква каква је, али по благодати Божијој“, истакао је митрополит Хризостом.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име