У просторијама ОШ “Соколац”, данас је одржан иницијални састанак о организовању почетка радова на санацији зграде школе ради побољшања енергетске ефикасности (радови из програма – green economic development – project environment-GEDEnv UNDPBiH).

Састанку су присуствовали начелник општине Соколац Милован Бјелица, директор ОШ „Соколац“ Дивна Јанковић, представници УНДП-а БиХ, те представник фирме „Техноградња“д.о.о. која је изабрана за извођача радова.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица се овом приликом захвалио гостима на изузетно доброј сарадњи. Како је рекао руководство општине Соколац ће пружити сваки вид помоћи, како би се радови што прије привели крају. Сва додатна средства која не буду предвиђена пројектом обезбиједиће Град Источно Сарајево и општина Соколац.

Представник фирме „Техноградња“д.о.о. Саво Миловановић представио је план извођења радова. Према његовим ријечима почетак планиране санације очекује се половином децембра.

– У посљедњих десет година присутни смо на тендерима, нарочито када је ријеч о пројектима енергетске ефикасности. Наш рад највише говори о нама. У току ове године радили смо санацију школе у Вишеграду, на Палама средњу и основну школу, школу у Зеници и многе друге. Настојаћемо да према плану завршимо и санацију школе у Сокоцу, како је то данас и договорено. Са замјеном столарије већ би требали да почнемо средином децембра. Надам се да ће нам и временске прилике ићи на руку, како би послове завршили што прије, истакао је Миловановић.

Директор ОШ „Соколац“ Дивна Јанковић изразила је захвалност руководству општине и осталим актерима који су помогли да овај значајан пројекат уђе у своју завршну фазу.

– Данас смо прецизирали план активности о организовању почетка радова на санацији зграде школе. Како смо информисани од стране извођача радова, први захвати на реконструкцији требали би да се изводе 10. децембра, уколико то временске прилике дозволе. Када је ријеч о организацији и процесу наставе, настојаћемо да направимо план како би олакшали одвијање школских активности и ђацима и наставницима, казала је Јанковић.

Присутни су изнијели став да ће поменути радови трајати краће од планираног, а рок за завршетак радова је 90 дана.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име