Прије шест година, 13. новембра 2012.године, стављен је у функцију интернет портал „Соколац – срце Романије“, званична веб страница општине Соколац.

Од почетка рада прилагођен је савременим информационим стандардима, које и даље прати, па је више пута редизајниран. Већ двије године постоји андроид апликација којом је олакшан приступ сајту и информацијама за посјетиоце путем телефона са андроид оперативним системом.

Популарност званичног веб сајта општине Соколац је на завидном нивоу и сваким даном биљежимо присутност нових појетилаца. Са сигурношћу можемо рећи да је указано повјерење оправдано, имајући у виду податак да је до сада објављено преко 80.000 чланака.

Поред свакодневних посјета из Босне и Херцеговине и земаља региона, редовне су и посјете из Аустрије, Њемачке, САД, Канаде, Аустралије … О вјеродостојности и благовремености пласираних информација говори чињеница да наше вијести свакодневно преузимају други медији широм Босне и Херцеговине

Основни мотив покретања портала био је транспарентност рада Општинске управе, а циљ да будемо у служби грађана, да их информишемо о друштвеним, политичким, привредним, културним, спортским и другим актуелностима, те доступним учинимо све информације о Сокоцу, од географског положаја и природних ресурса, до докумената општинске администрације.

Путем рубрике „Сервиси“ посјетиоци могу да приступе Е-регистру (реализован у сарадњи са Свјетском банком), поставе питања начелнику општине или начелницима одјељења, беспалтно објаве или погледају читуље и помене, као и да прате најаве догађаја. Ту је и рубрика „Соколачки времеплов“ резервисана за текстове и фотографије из архиве Соколачких новина (некадашњег СИН-а).

Вијести из Сокоца пропраћене су богатом фото–галеријом, а постоји и дио за читаоце репортере који даје простор посјетиоцима да искажу своју креативност. Посјетиоци своје текстови могу читати у рубрици колумна & блог.

Већину текстова и вијести на веб порталу „Соколац – срце Романије“ пишу новинари из ЈП“Инфо центар“ и тако, поред редовног емитовања радио програма (који се прати и путем интернета на порталу) и издавања мјесечног листа „Соколачке новине“, пласирањем информација и путем електронског медија даје свеобухватну и транспарентну слику о нашој локалној заједници доступну свим грађанима свијета.

Склони тежњи ка што бољем информисању, током 2018. године увели смо новину коју нема (осим телевизијских) ни један званични општински портал, а то је емитовање видео записа о дешавањима у општини Соколац, које припремају запослени у локалној информативној кући „Инфо центар“.

Све ово званичну веб страницу општине Соколац, издваја као јединствену у Републици Српској, Босни и Херцеговини и шире. И даље са поносом носимо титулу првог и јединог општинског портала у Републици Српској.

У жељи да будемо одговорни људима из заједнице у којој живимо наставићемо као и претходних шест година. Вама, чије посјете говоре колико нас подржавате, захваљујемо на указаном повјерењу.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име